Hükümetin politikasına, milletin destek olması gerekiyor

Siyasetçilerin ekonomide denge sağlamak için yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Özçam Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çam bu durumda milletin de destek çıkması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2018 14:45
Hükümetin politikasına, milletin destek olması gerekiyor

Türkiye son zamanlarda uluslararası ekonomik bir saldırı altında. İçinde bulunduğumuz durum sektörünüze nasıl yansıdı?

Biz gıda sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Gıda sektöründekiler ne kadar da etkilenmiyoruz deseler yanlış olur, sektör bir şekilde etkilendi. Şu dönemin bir geçiş dönemi olduğunu düşünüyorum. Bu durumun içerisinden kısa vadede çıkacağımız kanaatindeyim. Mesele doların çok çıkması yada çok düşmesi değil. Mesele doların yerinde sabit kalamaması. Dolar yerinde sabit kalsa, yatırımlar da ona göre şekil alır. Kur Sabitlenirse bekleyen yatırımlar da devam edecek.

Ülkede Siyasi istikrar ve ekonomi anlamında istikrar birlikte seyrediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi anlamındaki duruşunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu ülke gizli ve gözükür şekilde 16 yılda çok büyük sıkıntılardan geçti ve bu sıkıntıları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği başarılı politikalar ile attık. Bu başarılar göz önüne alındığında bu sürecin de kısa sürede aşılacağını düşünüyorum. Genel olarak baktığımızda dünyadaki birçok ülke doların artışından etkilenmiş durumda. Ülke olarak bizde bu işin bir kısmından etkilendik ama bu durumun içeresinden de başarı ile çıkacağız. Dünya krizde, durum böyle olunca Türkiye de bundan etkileniyor. Siyasetçilerimiz çok güçlü ve bu işi biliyorlar. Onlar yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Bize düşense iş adamı olarak kontrollü gidip yatırımlar konusunda dikkatli olmamız gerekiyor.

Uzun yıllardan beri şehirde gıda sektöründe 7 şube ile perakende hizmet veriyorsunuz. Kurdaki bu dalgalanmalardan kaynaklı fiyatlarda ciddi artışlar oldu mu? Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Piyasada bir daralma söz konusu. Gıda da olsa insanların alım gücü zayıfladı. İnsanımız tedbirli davranıp 10 alacağına 7 alıyor. Asgari ücretli çalışan vatandaşlarımız çok fazla. Şu anki ürün fiyatlarına baktığımızda asgari ücretli vatandaşlarımızın alım gücü düştü diyebilirim. Bu arada Asgari ücretin de inşallah artacağını düşüyorum. Piyasada çok fırsatçı var. Ama marketçiler direk olarak hedef gösteriliyor. Biz stokumuzdaki bütün ürünleri maliyet artışı yapmadan sattık. Örnek veriyorum; temizlik malzemelerinde çok artış olduğundan 26 liraya sattığımız 'x' ürünü zamlardan sonra 45 lira oldu. Biz bu ürünlerden depomuzda olanları eski fiyatlarından sattık. Cumhurbaşkanımızdan talimat gelince dayanabildiğimiz yere kadar dayandık. Firmalar bir süre siparişlerimizi göndermediler. Piyasanın oturmasını beklediler. Biz Özçam Marketleri olarak gelen zamları stoklarımız bitene kadar raflara yansıtmadık. Bugünkü durumda ise ürünler bize de zamlı geldiği için ister istemez eski fiyatının üzerinde satmak zorunda kalacağız. Biz müşterilerimize piyasanın en düşük fiyatları ile satış yapmayı hedefliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.