Hükümetten İnce'ye sert yanıt!

Gülen'in iadesiyle ilgili içi boş bir iddia ortaya atan Muharrem İnce, CNN Türk'te canlı yayına bağlanarak 'Amerikalılar beni aradı, Türkiye FETÖ'yü usulüne uygun olarak istememiş' dedi. İnce bu sözleri sonrası Hükümetten açıklama geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2018 14:27
Hükümetten İnce'ye sert yanıt!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Muharrem İnce'ye, "Sayın İnce, sizi ABD’den arayan ABD’li mi Türk mü? Eğer arayan ABD’li ise CIA’dan mı yoksa FBI’den mi veya Adalet Bakanlığından mı veyahut da başka bir ABD’li mi? Sizi arayan Türk ise FETÖ üyesi mi veya FETÖ beslemesi mi ya da başkaca bir Türkiye düşmanı mı? Sahi kim?" cevabını verdi.

NE OLMUŞTU?

CHP'nin Cumhurbaşkanı  adayı Muharrem İnce, telefonla bağlandığı CNN Türk yayınında Kılıçdaroğlu'nu bile gölgede bırakacak bir çıkış yaptı.

'AMERİKALILAR BENİ ARADI'

Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili konuşan İnce, 'Amerikalılar beni aradı, Türkiye FETÖ'yü ABD'den usulüne göre istememiş' ifadesini kullandı.

'KİM ARADI' SORUSUNA CEVAP VERMEDİ, 'İYİ GECELER' DEYİP TELEFONU KAPATTI

Sunucu Hande Fırat'ın 'kim aradı' sorusuna yanıt vermeyen İnce, aynı iddiasını tekrarladıktan sonra, sunucunun 'kim aradı' sorusunu yeniden sormasına fırsat vermedi ve 'hepinize iyi geceler' diyerek telefonu kapattı.

ABD, GÜLEN'İN RESMEN İSTENDİĞİNİ EN YETKİLİ AĞIZDAN AÇIKLAMIŞTI

Halbuki, Türkiye Gülen'i ABD'den resmen defalarca istemiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan 85 koli evrak gönderildiğini duyurmuş, ABD'li üst düzey yetkililer de Gülen'in Türkiye tarafından resmen istendiğini doğrulamış ancak 'evrakları incelemeye devam ediyoruz' mazeretini öne sürerek konuyu sürüncemede bırakmayı tercih etmişlerdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.