Jeoloji Uzmanı Bektaş Uyarıyor: Kahramanmaraş'ta Artçı Depremler Devam Edecek!

Kahramanmaraş'ta 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlar artçı sarsıntıların devam edeceğini uyarıyor. Tedbirli olun! Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2023 09:50
Jeoloji Uzmanı Bektaş Uyarıyor: Kahramanmaraş'ta Artçı Depremler Devam Edecek!

Kahramanmaraş'ta deprem uzmanları tarafından yapılan uyarı: Artçı depremlere hazır olun!

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan 4,6 büyüklüğündeki deprem, uzmanları endişelendirdi. Deprem, 8,48 kilometre derinliğinde gerçekleşti ve bölgede artçı sarsıntıların devam etmesi bekleniyor.

jeoloji-uzmani-prof-dr-osman-bektastan-kahramanmaras-depremi-analizi.jpg

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden emekli Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, depremin ardından kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla sosyal medya üzerinden bir uyarı paylaştı.

Prof. Dr. Bektaş, Maraş-Elbistan faylarının deprem sonrası hala aktif olduğunu ve bu nedenle artçı depremlerin devam edeceğini açıkladı. Ayrıca, bu bölgedeki son 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin alt kabukta saat yönünde akışlarla ilişkili olduğunu ve Maraş bloğunun batı kenarındaki fay hareketinin Göksun'daki 4,6 büyüklüğündeki artçı depremi tetiklediğini belirtti.

Uzmanlar, halkın deprem hazırlıklarını gözden geçirmesini ve gelişebilecek artçı depremlere karşı dikkatli olmasını öneriyor. Kahramanmaraş ve çevresinde yaşayan vatandaşların deprem güvenliği konusunda bilinçli ve hazırlıklı olmaları önem taşıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.