Kahramanmaraş'a 400 Yataklı Dev Hastane Geliyor! Ferhuş Sağlık Kompleksi

Kahramanmaraş'a 400 yataklı Ferhuş Sağlık Kompleksi geliyor! Kaliteli sağlık hizmeti için 2024'te kapılarını açacak. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2023 15:10
Kahramanmaraş'a 400 Yataklı Dev Hastane Geliyor! Ferhuş Sağlık Kompleksi

Kahramanmaraş, sağlık sektöründe büyük bir atılım yapıyor. 2024 yılı Mart ayında hizmete açılması planlanan Ferhuş Sağlık Kompleksi adlı hastane, şehrin sağlık altyapısını ciddi şekilde güçlendirecek.

Ana binasında 400 yatak kapasitesi, 90 poliklinik, 15 tam donanımlı ameliyathane ve 92 yoğun bakım yatağı bulunan bu kompleks, sağlık hizmetlerini bir üst seviyeye taşıyacak. Ek binada ise 15 poliklinik, 2 KVC ameliyathane, 3 anjiyo birimi, 28 yoğun bakım yatağı ve fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi bulunacak.

Ferhuş mahallesinde 606 dönüm arazi üzerine inşa edilecek olan bu sağlık kompleksi, depreme karşı dayanıklı 358 deprem izolatörü ile donatılacak, böylece hastane binasının güvenliği sağlanmış olacak.

kahramanmarasa-2024te-400-yatakli-dev-hastane-geliyor.jpg

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, bu önemli gelişme hakkında, "Kahramanmaraş'ımızın sağlık altyapısını güçlendirme konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Şehrimizi yeniden canlandırıp, bir araya gelerek yarınlarımızı birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Yeni hastane, Kahramanmaraş'a bir dizi katkı sağlayacak. Öncelikle, kentteki sağlık ihtiyacını karşılayarak daha fazla vatandaşa kaliteli sağlık hizmeti sunacak. Ana binasındaki 400 yatak kapasitesi, mevcut yatak sayısını önemli ölçüde artıracak. Ek binadaki 28 yoğun bakım yatağı ise kentteki yoğun bakım kapasitesini büyük ölçüde artıracak.

Ayrıca, hastane içinde bulunan poliklinikler, ameliyathaneler ve anjiyo birimleri de kentin sağlık hizmetlerine önemli katkılar sağlayacak.

Ferhuş Sağlık Kompleksi'nin 2024 yılı Mart ayında hizmete açılması bekleniyor. Bu tarihten itibaren Kahramanmaraşlılar, daha kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmetlerine ulaşabilecekler.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.