Kademe yükseldikçe fiyat azalır

Ar-al Trafik Müşavirliği İşletmecisi Emre Elik trafik müşavirliği, zorunlu trafik sigortalarında fiyatlar ve sigorta kademeleri hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2019 10:27
Kademe yükseldikçe fiyat azalır

HABER: ALİ HAN DELİGÖZ

Trafik müşavirliği ve aracılık hizmetleri konusunda açıklamalar yapan Emre Elik; “Vatandaşların bize başvurması halinde Emniyet Trafik Şube, sigorta şirketleri ve araç muayene işlemlerinin yapılması sürecinde aracılık hizmetleri sunuyoruz. Eğer bize başvuran vatandaş bizimle birlikte ise işlemleri birlikte yapıyoruz bizimle birlikte olmaması halinde vekâletname ile işlemleri yürütüyoruz. Son dönemlerde ki sigorta fiyatlarındaki artışların vatandaşlara kattığı ek maliyet konusuna da açıklık getirmek gerekirse, sigorta firmaları daha önce ki dönemlerde sigorta fiyatlarını artırdı sonra ki dönemlerde vatandaşların verdiği tepkiler ile optimum düzeye ulaştırdılar. Yurtdışı menşeili sigorta şirketlerinde ki fiyat artışı dövizde ki artışından az da olsa kaynaklanıyor. Daha önce “A” firmasıyla “B” firmasının verdiği fiyatlar arasında çok büyük farklar vardı şuan iki şirket arasında cüz’i farklar vardır” ifadelerini kullandı.

emre-elik.jpg

“FİYATLAR DAHA ALT SEVİYEDE”

Elik, Zorunlu Trafik sigortalarında madde farkından doğan farklar olmadığını ve bütün sigorta poliçelerinin kapsamının aynı olduğu ve doğacak olan indirimler konusunda da; “Bütün zorunlu trafik sigortalarının kapsamı aynıdır. Sigorta poliçelerinde önceki dönemlerde araç sahiplerinin yaşından dolayı ve araç sahibinin ilk aracı olması dolayısıyla bariz fiyat farkları ortaya çıkabiliyordu günümüz şartlarında fiyatlar daha alt seviyede. Ortalama fiyat verecek olursak 900-980 TL gibi rakamlar olarak belirtebiliriz. Önceden üzerine yapılmış sigorta poliçesi iptal edildiği takdirde orada yedinci basamak indirim hakkı var. Poliçe iptal edildiği andan itibaren duruyor ve tekrardan yeni otomobil alındığı takdirde zorunlu trafik sigortası yapılırken iptal edilen sigorta poliçesinden kaynaklanan indirim yeni poliçeye yansıtılıyor örneğin; 900 TL çıkacakken 700 TL civarı fiyatlar çıkabiliyor. İlk kademede sigorta fiyatları yüksek çıkarken kademe ilerledikçe fiyatlar azalan oranda seyrediyor” sözlerini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.