Kahramanmaraş Afşin'de Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde Parlayan Sanat: 1. Akdeniz Bienali Sergisi!

Afşin'deki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde gerçekleşen 1. Akdeniz Bienali Resim Sergisi, 70 sanatçının eserleriyle büyülüyor. Kaçırılmayacak bir sanat deneyimi! 30 Kasım'a kadar açık.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 14:36

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yer alan UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesi, sanatseverleri ağırlıyor. "1. Akdeniz Bienali" kapsamında düzenlenen resim sergisi, sanatın iyileştirici gücünü vurguluyor.

Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği bienale, Afşin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin desteğiyle hayat buldu. Sergide, 70 yetenekli ressamın eserleri sanatseverlerle buluşuyor.

Açılış töreninde konuşan Afşin Kaymakamı Mehmet Naim Akgül, depremlerin ardından sanatın yaşamı sürdürmek adına önemli bir role sahip olduğunu vurguladı. Sanatın birleştirici etkisine değinen Akgül, serginin, insanları hayatın zorluklarından uzaklaştırarak ortak kültürel değerlerde buluşturmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, sanatın Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmamızda önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

afsinde-sanat-ruzgari-bienalin-buyulu-dunyasina-davetlisiniz.jpg

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise depremlerin etkileriyle başa çıkmak adına kültürel etkinliklerin düzenlenmesinin önemine değindi. UNESCO listesinde yer alan bir mekanda düzenlenen bienalle gurur duyduklarını belirten Güven, sanatın toplum için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Bienalin koordinatörü ressam Ekrem Kahraman, organizasyonun geniş kapsamlı bir etkinliğe dönüştüğünü ifade etti. Bienalin, farklı illeri ve ilçeleri kucakladığını belirten Kahraman, asıl amacın ortak bir kültürel, sanatsal iş birliği ve gelişim ağı oluşturmak olduğunu dile getirdi. Kahraman, Afşin'in bu hedefe ulaşmada önemli bir paydaş olduğunu vurguladı.

Sergi, sanatseverlerin ilgisine sunulmak üzere 30 Kasım tarihine kadar açık olacak. Bu süre zarfında, Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde sergilenen eserler, ziyaretçileri sanatın büyülü dünyasına davet ediyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.