Kahramanmaraş'ta Yükselen Değer: TUSAŞ'ın Üretim Tesisi Sona Gelindi

Kahramanmaraş'ın gururu: TUSAŞ'ın sona yaklaştığı uçak parçaları üretim tesisi! Savunma sanayisinde büyük adım, istihdam ve katma değer artışı için hazırız!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 13:27
Kahramanmaraş'ta Yükselen Değer: TUSAŞ'ın Üretim Tesisi Sona Gelindi

TUSAŞ tarafından Türkoğlu’nda hayata geçirilen ve yapımında sona gelinen Kahramanmaraş Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş için büyük önem taşıyan uçak parçaları üretim tesisi son aşamaya geldi. Kısa süre içerisinde tamamlanarak üretim faaliyetlerine başlayacak olan tesis, şehrimizin savunma sanayi alanında büyük ilerlemeler kaydetmesini sağlayacak, istihdamı artırarak şehrimizin katma değerini yükseltecek” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile birlikte tesisi ziyaret etti. Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ve Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan da incelemelere katılanlar arasındaydı. Heyet, Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’dan tesisin son durumu hakkında bilgi aldı.

savunma-sanayisinde-dev-adim-tusas-kahramanmaras-uretim-tesisiyle-parliyor.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, “TUSAŞ tarafından Türkoğlu’nda inşa edilen uçak parçaları üretim tesisi, Kahramanmaraş’ın sanayi ve ekonomik değerini artırmak adına son derece kritik bir yatırım. İnşaat sürecinde kaydedilen hızlı ilerleme sevindirici. Kısa bir zaman dilimi içinde üretim faaliyetlerine başlayacak olması, şehrimizin savunma sanayisinde önemli bir oyuncu haline gelmesini sağlayacak. Bu tesis aynı zamanda istihdamı artırarak şehrimizin refah seviyesine katkıda bulunacak. TUSAŞ’ın bu milli gurur kaynağı yatırımı için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.