Kahramanmaraş dahil 14 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarında 60 şüpheli yakalandı

FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-12" operasyonlarında 60 şüpheli yakalandı. Operasyonlar, örgütün finansal ve iletişim ağını hedef aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2024 11:55
Kahramanmaraş dahil 14 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarında 60 şüpheli yakalandı

FETÖ'ye karşı yürütülen "Kıskaç-12" operasyonlarında 60 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik olarak 14 ilde düzenlenen "Kıskaç-12" operasyonlarında 60 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, İzmir, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Kahramanmaraş, Hatay, Sakarya, Isparta, Muğla, Erzurum, Düzce, Manisa ve Çorum'da FETÖ'ye yönelik eş zamanlı "Kıskaç-12" operasyonlarının gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonlarda gözaltına alınan 60 şüpheli hakkında Yerlikaya, örgütün sözde "güncel yapılanması" ve "askeri mahrem yapılanması" içerisinde faaliyette bulunduklarının tespit edildiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında, "Şüphelilerin, himmet adı altında para toplayarak örgüte finans sağladıkları, örgütün 'gaybubet evi' olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi." şeklinde konuştu.

Operasyonlar sonucunda, yaklaşık 6 milyon lira değerinde para ve çeşitli değerlerde ziynet eşyası, çok sayıda dijital materyal ve belgeye el konulduğunu belirten Yerlikaya, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.