Kahramanmaraş'ta çiftçilere 14 ton yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı!

Kahramanmaraşlı çiftçilere 14 ton Yağlık Ayçiçeği tohumu dağıtılarak verimlilik artışı hedefleniyor. Proje ile bölgede 8,400 ton Ayçiçeği hasadı bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2024 17:47
Kahramanmaraş'ta çiftçilere 14 ton yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı!

Kahramanmaraş Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 50'si hibeli olarak 395 çiftçiye 28 bin dekarlık alanda kullanılmak üzere 14 ton Yağlık Ayçiçeği tohumu dağıttı. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP)" kapsamında, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kahramanmaraş İlinde Ayçiçeği Üretiminin Arttırılması Projesi" ile Andırın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuran 395 üreticiye yüzde 50’si hibe destekli 14 ton Yağlık Ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Dağıtım programı, Andırın İlçesine bağlı Geben Mahallesinde gerçekleştirildi ve programa Andırın Kaymakamı Orhan Ayaz, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Sinan Gökşen, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, İl Müdür Yardımcıları Salih İnan ve Doğan Doğan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Karakoç, Andırın İlçe Tarım ve Orman Müdürü Uğur Adsay, kurum amirleri, Andırın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyıkoğlu, Mahalle Muhtarları, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Proje, bölgedeki iklim koşulları göz önünde bulundurularak hazırlandı ve özellikle kuraklığa dayanıklı Ayçiçeği çeşitlerinin dağıtımı planlandı. Bu tohumlar sayesinde bölgede yaklaşık 8 bin 400 ton Yağlık Ayçiçeği hasadı beklenmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.