Kahramanmaraş Depreminde Penta Park Sitesi ve 115 Kaybın Ardındaki Şok İddianame

Kahramanmaraş'ta Penta Park Sitesi'nde yaşanan depremde 115 kişi öldü, 3 sanık hakkında 22 yıl hapis isteniyor. İddianame mahkemeye sunuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2024 13:20
Kahramanmaraş Depreminde Penta Park Sitesi ve 115 Kaybın Ardındaki Şok İddianame

Meydana gelen Kahramanmaraş depreminde Penta Park Sitesi'nde115 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak, Penta Park AŞ'nin yönetim kurulu başkanı M.B, muhasebe müdürü M.B. ve işletme müdürü Ö.Ç. adlı 3 sanık hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan Penta Park Sitesi 1 ve 3'üncü bloklarıyla ilgili olarak, her bir sanık için 22 yıl 6 ay hapis cezası talep ediliyor.

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremlerde yaşamını yitiren 115 kişiye dair hazırlanan iddianame, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. İddianamede, Penta Park AŞ'nin yönetim kurulu başkanı M.B, muhasebe müdürü M.B. ve işletme müdürü Ö.Ç. hakkında, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla cezalandırılma talep ediliyor. Raporlar, tutanaklar ve resmi kayıtların yer aldığı iddianame, Penta Park Sitesi'nin 1 ve 3'üncü bloklarındaki enkazın detaylı bir incelemesini içeriyor.

İddianamede, Penta Park Sitesi'nin 5 bloklu olduğu, Penta 1 ve Penta 3 apartmanlarının yıkıldığı, Penta 2 apartmanının ise 9 katlı olduğu belirtilirken, blokların ruhsat tarihinin 1998 olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, binanın çeşitli tadilatlar geçirdiği ve bu süreçte ruhsat alındığına dair bilgiler iddianamede yer alıyor. Bilirkişi incelemesine göre, yıkılan binaların taşıyıcı elemanlarında eksiklikler olduğu ve yapılan inşaatın gerekli standartlara uygun olmadığı tespit edilmiş.

İddianamede, şüphelilerin depreme dayanıklı olmayan binaları inşa etmeleri ve gerekli özeni göstermemeleri nedeniyle bilinçli taksirle hareket ettikleri ve bu sebeple suçlu oldukları belirtiliyor. Şüphelilerin, yargılanmaları ve 5237 sayılı TCK'nin 85/2 maddesi uyarınca bilinçli taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları talep ediliyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.