Kahramanmaraş Depremlerinde 10 Kişinin Öldüğü Binanın Denetçisi, Yıkımı "Yapıda Sonradan Yapılan İşlere" Bağladı!

Hatay'daki depremde yıkılan Emek Apartmanı'nın denetçisi, binanın çatı ve asma katındaki doldurma işlemine dikkat çekti. İ.A, suçlamaları reddediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2023 13:45
Kahramanmaraş Depremlerinde 10 Kişinin Öldüğü Binanın Denetçisi, Yıkımı "Yapıda Sonradan Yapılan İşlere" Bağladı!

Kahramanmaraş depremlerinde Hatay'ın Antakya ilçesinde 6 Şubat'taki depremlerde 10 kişinin yaşamını yitirdiği Emek Apartmanı'nın proje ve uygulama denetçisi İ.A, ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. İ.A, 2017'de binanın ikinci kat inşası devam ederken denetim sözleşmesini imzaladığını, daha önce başka bir firmanın denetim işini yürüttüğünü savundu. İ.A, şunları belirtti:

"Emek Apartmanı'nın asma katı, temel bodrum katı ile birinci ve ikinci katını devraldığımızda, bu aşamaları daha önceki firma tamamlamıştı. Biz sadece bu noktadan sonra görevi devraldık. İnşaat mühendisi olarak, binanın proje ve uygulama denetçisi olarak atanmıştım. Denetim elemanını tam olarak hatırlamıyorum, ancak yaptığımız denetimin usulüne uygun olduğunu düşünüyorum. Benim gözlemlediğim süre içinde herhangi bir usule aykırılık görmedim. Depremin ardından diğer binaları incelediğimde, Emek Apartmanı'nda çatı katı ve asma katında sonradan yapılan doldurma işlemlerini (daireye dönüştürülme) fark ettim. Bu durumun binanın yıkılmasında etkili olabileceğini düşünüyorum."

İ.A'nın avukatı da müvekkilinin işini tam olarak yönetmeliklere ve kanunlara uygun şekilde gerçekleştirdiğini, binanın kendilerine teslim edildikten sonra mevzuata aykırı değişiklikler yapıldığını ileri sürdü.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.