Kahramanmaraş Depremlerindeki 52 Can: Şok Karar! 5 Sanık 22 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Kahramanmaraş depreminde 52 kişinin hayatını kaybettiği davada, 5 sanık 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezasıyla yargılanıyor. Yapılan denetim eksiklikleri ölümlere yol açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ekim 2023 15:55
Kahramanmaraş Depremlerindeki 52 Can: Şok Karar! 5 Sanık 22 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen depremde 52 kişinin hayatını kaybettiği CCK Yapı Apartmanı C Blok davasında 5 sanık hakkında açılan dava, İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı. Sanıklar Ali Ş, Serdar Çelebi K, Vedat A, Veysi T. ve Yunus K. hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildi.

Davanın iddianamesinde, depremde yıkılan binanın yapımında gerekli yönetmeliklere uyulmadığına dair bilirkişi raporlarına yer verildi. Binaya ait zemin etüt raporu, mimari, statik, elektrik ve tesisat projelerinin eksik olduğu tespit edilen iddianamede, yapı müteahhidi Yunus K. ve şantiye şefleri olan sanıklar Serdar Çelebi K. ile Veysi T'nin deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkındaki yönetmeliklere yeterince uymadığı belirtildi.

Ayrıca, binayı denetlemekle yükümlü şirket yetkilisi sanık Vedat A. ile şirkette proje ve uygulama denetçisi olarak bulunan Ali Ş'nin, mevcut yönetmeliklere uymayarak binanın yapılmasına onay verdikleri ifade edildi. İddianamede, sanıkların binanın yıkılmasında kusurlu oldukları ve bu kusurlarının ölümlere sebebiyet verdiği vurgulandı.

Dava sürecinde sanıkların, suçlamalardan kurtulmak için yaptıkları savunmaların geçerli olmadığına karar verildi. İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, sanıkların 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.