Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenen İllere Umut Işığı: 100 Bin Konuta Su Temini

Bakan Yumaklı, depremzedelere acil içme suyu sağlamak için DSİ ve AFAD arasında imzalanan protokol kapsamında, TOKİ tarafından inşa edilecek konutlarda içme suyu temininin hızla başladığını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2023 18:08
Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenen İllere Umut Işığı: 100 Bin Konuta Su Temini

İbrahim Yumaklı'nın açıklamalarına göre, Tarım ve Orman Bakanlığı ile AFAD arasında imzalanan protokol çerçevesinde, depremlerden etkilenen bölgelerde TOKİ tarafından inşa edilecek konutlara içme suyu sağlanacak. Bakan Yumaklı, bu kapsamda Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ilk aşamada 52 bin konuta acil içme suyu temini için ihalelerin yapıldığını ve çalışmalara başlandığını belirtti.

Depremzedelerin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla DSİ tarafından Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye'de toplamda 126 adet kuyunun açıldığını aktaran Yumaklı, bu kuyularla günlük 2 bin 587 litre içme suyunun sağlandığını ve 905 binden fazla vatandaşa içme suyu ile 576 hektarlık bir alana sulama suyu temin edildiğini ifade etti.

akan-yumakli-dsi-ile-afad-arasinda-imzalanan-protokol-kapsaminda-27-yerlesim-yerinde-yaklasik-100-bin-konutun-icme-suyu-dsi-tarafindan-saglanacak.jpeg

Ayrıca, depremden etkilenen illerde içme suyu kaynakları, iletim hatları, arıtma tesisleri, depo bağlantı hatları ve depolarda oluşan hasarların giderildiğini ve arıtılmış suyun il ve ilçelerin içme suyu depolarına iletilerek vatandaşlara sunulduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, İller Bankası ile su ve kanalizasyon idarelerinin sorumluluğundaki şehir şebekelerindeki arızalara da bakım, onarım ve malzeme desteği sağlandığını belirtti.

Depremlerden etkilenen illerde TOKİ tarafından yapılacak olan toplu konut projeleri için AFAD ve DSİ arasında imzalanan protokol kapsamında, 27 yerleşim yerinde yaklaşık 100 bin konutun içme suyunun DSİ tarafından temin edileceğini ifade eden Bakan Yumaklı, ilk aşamada 52 bin konuta acil içme suyu temini için 10 yerleşim yerinde ihalelerin gerçekleştirildiğini ve çalışmalara hızla başlandığını belirtti. İkinci etapta yer alacak 17 yerleşim yerindeki proje çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Yumaklı, depremden etkilenen vatandaşlara sürekli destek olacaklarını vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.