Kahramanmaraş Depremlerine Karşı Topun Gücü: Ağrı'da Futbol Turnuvası Başladı

Ağrı'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmeyi amaçlayan Futbol Turnuvası heyecanla başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2023 21:06

Şehirde, Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA) işbirliğiyle Ağrı Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından düzenlenen bu turnuva, depremzedelerin çocuklarının katılımıyla gerçekleşiyor.

Turnuva, depremlerin etkisinde kalan Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana ve Gaziantep'ten gelenlerle dayanışmayı teşvik etmek amacıyla Ağrı, Kars, Tunceli, Şırnak, Van ve Nahçıvan Özerk Bölgesi'nden 13 yaş altı çocukları bir araya getiriyor.

Üniversite kampüsündeki stadyumda düzenlenen açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın coşkuyla söylenmesiyle başladı.

Turnuvanın ilk maçı, Vali Mustafa Koç'un başlama vuruşunu yapmasıyla Ağrı ile Hatay'dan gelen çocuklar arasında gerçekleşti.

Vali Koç, yaptığı konuşmada, organizasyonun, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocukların acılarını hafifletmek amacıyla yapıldığını dile getirdi.

Depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini unutturmanın önemine vurgu yaparak Koç, "Spor, bu coğrafyada birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımıza katkıda bulunan çok önemli bir araçtır. Bu etkinlikle 13 ilimiz, Azerbaycan ve Nahçıvan'dan gelen sporcular bir araya gelecek, tanışacak ve kaynaşacaklar. İnşallah birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacaklar." dedi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, turnuvanın birlik, beraberlik ve kardeşlik sembolü olduğunu belirterek, "Bu, genç kardeşlerimizin kendilerini daha iyi hissetmeleri, kardeşlik, birlik ve beraberliği yaşamaları için düzenlenen en önemli turnuvalardan biridir." şeklinde konuştu.

UYAFA Genel Başkanı Necati Alçık ise depremlerin en fazla çocukları etkilediğini ve bu olumsuz etkiyi en aza indirmek için bu turnuvayı düzenlediklerini ifade etti.

5 gün sürecek olan turnuva, pazar günü yapılacak final maçıyla son bulacak. Bu etkinlik, depremzedelerin zor zamanlarında bir araya gelerek dayanışma ve sporun gücünü hissetmelerine olanak tanıyan anlamlı bir etkinlik olarak ön plana çıkıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.