Kahramanmaraş'ta Mavi Kapaklarla 250 Engelliye Umut Işığı!

Kahramanmaraş'ta depremzedelere yardım eli: 250 engelliyi tekerlekli sandalye ile sevindiren Abdulkadir Zeki Gülmez'in öyküsü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2023 18:50

Deprem bölgesinde mavi kapaklar toplayarak 250 engelliye tekerlekli sandalye dağıtan Kahramanmaraşlı Abdulkadir Zeki Gülmez, "Depremlerin ardından artan hazır su tüketimi nedeniyle mavi kapakları geri dönüşüme kazandırmak için harekete geçtim. Topladığımız kapakları satıp elde ettiğimiz gelirle 250 engelliyi sevindirdik." dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından şebeke suları bir süre kullanılamadı. Bu süre zarfında Türkiye'nin çeşitli yerlerinden hazır su yardımları yapıldı ve depremzedelerin ihtiyaçları karşılandı. Ancak, 2011 yılından beri mavi kapak toplayan Abdulkadir Zeki Gülmez, depremzedeler için kurulan çadır ve konteyner kentlerde mavi kapakların çöpe atılmayıp toplanmasını sağladı.

Gülmez, 15 ton kapak topladıktan sonra bu kapakları geri dönüşüme kazandırarak elde ettiği gelirle 250 depremzedeye tekerlekli sandalye ulaştırdı. Ayrıca, engellilere koltuk değnekleri ve tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için klozet ve portatif tuvaletler de sağladı.

Abdulkadir Zeki Gülmez, Kantinciler Sağlıklı Yaşam ve Esnaf Derneği Başkanlığı görevi nedeniyle 2011 yılından itibaren Kahramanmaraş ve ilçelerinde bulunan okul kantinlerinden ve pastanelerden mavi kapak topladıklarını ifade etti. Gülmez, bu yardımların hem hazır su ihtiyaçlarını karşıladığını hem de engelli kardeşlere destek olduklarını vurguladı.

Gülmez, normal şartlarda toplanan kapaklarla daha az tekerlekli sandalye temin edebileceğini ancak deprem bölgesindeki çalışmaları destekleyen firmaların yardımıyla 250 sandalyeye ulaştıklarını belirtti.

Ayrıca, 90 yaşındaki doğuştan ortopedik engelli Osman Karakoyun'un camide cuma namazı kılma hayalini gerçekleştirdiklerini ve kendisine akülü araba sağladıklarını da paylaştı. Gülmez, bu yardımların kendisini mutlu ettiğini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.