Zonguldak'ta Göçükten Kurtulan İşçiler O Anları Anlattı: Bir Anda Ocak Çöktü, 4-5 Arkadaş...

Zonguldak'ta maden göçüğü dramı: Kurtulan işçiler göçüğü anlattı, bir arkadaşlarını kaybettiler. Madenciliğin riskleri yeniden gündemde. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2023 11:13

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük, birçok işçinin yaşamını derinden etkiledi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında, eksi 450 kotunda tavan çökmesi sonucu yaşanan bu dramatik olay, işçilerin hayatlarını altüst etti.

GÖÇÜĞÜN ARDINDAN KURTULAN İŞÇİLERİN HİKAYESİ

Yaralı kurtarılan işçiler, o anları ve yaşadıkları korku dolu dakikaları anlatırken, bir mesai arkadaşlarının bu trajedide hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadılar.

zonguldakta-maden-ocagindaki-gocukten-kurtulan-isciler-yasadiklarini-anlatti.jpg

RİSKLİ MESLEK VE MADENCİLİĞİN ZORLUKLARI

Göçükten kurtulan işçilerden Rıfat Öztürk, madenciliğin riskli bir meslek olduğunu vurgulayarak, "Bu tür üzücü olaylar madencilik sektöründe maalesef karşılaşılabilecek şeyler. Göçüğün nasıl meydana geldiğini biz de anlamadık. Aniden ocak çöktü ve biz, arkadaşlarımızla birlikte göçüğün altında kaldık. Bu olayda bir arkadaşımızı kaybettik. Tüm maden camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 23 yıllık madenci olarak bu işin ustaları ve uzmanları olduğumuzu düşünüyorduk, ancak ne yazık ki madencilikte bazen bu tür kazaları engellemek mümkün olmuyor." dedi.

KURTULUŞUN MUCİZE ANI

Ersin Aydın ise göçüğün meydana geldiği anın şokunu yaşadıklarını ifade ederek, "Aniden ağaç parçaları üzerimize düştü. Kurtulmak gerçekten mucizevi bir olaydı. O an içinde bulunduğumuz boşluk olmasaydı, muhtemelen şimdi hayatta olmazdık. O an ocağın içindeydik ve toplamda 4 kişiydik. Bir arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

TTK Armutçuk Müessesesi maden ocağında yaşanan göçük faciasında, maden işçisi Ramazan Yıldırım'ın hayatını kaybetmesi ve 6 işçinin yaralanması, madencilik sektörünün zorluklarını bir kez daha gözler önüne serdi. İşçilerin yaşadığı bu trajediden ders çıkararak, madencilikte güvenliği artırmak için daha fazla çaba sarf etme gerekliliği bir kez daha ortaya çıktı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.