Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye İhracatta Muazzam Artış Gösterdi!

Kahramanmaraş ihracatta fırtına estiriyor! Türkiye'nin ihracat lokomotifi illeri 2023'te rekorlar kırıyor. Gaziantep zirvenin yeni sahibi! Deprem bölgesi ihracatta mucize yarattı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2024 14:29
Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye İhracatta Muazzam Artış Gösterdi!

Ticaret Bakanlığı'nın son açıklamalarına göre, Türkiye ekonomisinde ihracatın lokomotifi olan iller, 2023'ün ilk iki ayında önemli başarılara imza attı. Özellikle dikkat çeken Kahramanmaraş, adeta bir ihracat fırtınası estirerek, yüzde 130,9'luk muazzam bir artışla öne çıktı. Bu dönemde, Türkiye genelinde 16 il 500 milyon doların üzerinde mal ve hizmet ihracatı gerçekleştirirken, 59 ilde ihracat rakamları yükseliş gösterdi.

İHRACATTA YEREL KALKINMANIN MOTORU

Açıklanan verilere göre, bu ihracat artışları, üretim, yatırım ve istihdam kapasitelerini güçlendirerek yerel kalkınmaya büyük bir ivme kazandırıyor. Kahramanmaraş başta olmak üzere, ihracat performansı artan iller, ekonomik büyümenin yanı sıra sosyal ve kültürel gelişime de katkıda bulunuyor.

GAZİANTEP ZİRVENİN YENİ SAHİBİ

Yılın ilk aylarında ihracat verilerine göre Gaziantep, 370 milyon dolarlık artışla en çok ihracat artışı sağlayan il olurken, Kahramanmaraş'ın da bu başarı tablosunda önemli bir yere sahip olduğu görülüyor. İstanbul, Kocaeli ve İzmir gibi büyükşehirler de ihracat performanslarını artırarak Türkiye'nin dış satım gücüne katkıda bulunmaya devam ediyor.

DEPREM BÖLGESİNDE İHRACAT SEVİNCİ

Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerdeki iller, Şubat 2023'e kıyasla yüzde 77,2'lik bir ihracat artışıyla dikkat çekiyor. Bu artış, depremin yaralarını sarmada ve ekonomik iyileşme sürecinde büyük bir umut ışığı olarak değerlendiriliyor. Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'deki ihracat rakamlarındaki muazzam artış, bölgesel kalkınma ve toparlanma adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.