Vali Ünlüer’in 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Kahramanmaraş Valisi, İstiklal Marşı'nın 103. yılını ve Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyor. Birlik ve bağımsızlık ruhu vurgulanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2024 11:36
Vali Ünlüer’in 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Türk Milletinin bağımsızlığını ve kutsal değerlerine olan derin bağını sembolize eden İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü ile birlikte, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma gününde bir kutlama mesajı yayımladı.

İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin üzerinden geçen yıllara rağmen, Türk milletinin bağımsızlık aşkını, kahramanlıklarını ve fedakarlıklarını mısralara dökerek milli birliği ve beraberliği simgelediğini vurguladı.

Ünlüer, marşın aynı zamanda, Anadolu'nun işgal altındaki dönemlerinde milletin bağımsızlık mücadelesine moral ve cesaret kaynağı olduğunu belirtti.

Vali, İstiklal Marşı'nın, Türk milletinin geçmişte yaşadığı zorluklara karşı sergilediği direncin ve bağımsızlık arzusunun bir simgesi olarak ezelden beri hür yaşayan ve ilelebet hür yaşayacak olan Türk milletinin ruhunu yansıttığını ifade etti.

Milletin, bu eşsiz eseri her dizesinde hissetmeye devam edeceğini ve marşın içerdiği ortak idealleri ve duyguları sonsuza dek koruyacağını dile getirdi.

Ünlüer, Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" dileğini hatırlatarak, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümünde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle andı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.