Kahramanmaraş kabuğunu kırdı, dünyaya açılıyor

Kahramanmaraş kabuğunu kırdı, dünyaya açılıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Kahramanmaraş kabuğunu kırdı, dünyaya açılıyor

Arıkan Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Mahmut Arıkan, 15 Temmuz sonrası Türkiye ve Kahramanmaraş ekonomisini değerlendirdi. Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olduğunu dile getiren Arıkan, Kahramanmaraş’ın ise kabuğunu kırdığını ve 2023 hedefine hızla ilerlediğini söyledi.

15 Temmuz’dan sonra Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin tüm sektörlere olumlu yansıyacağının altını çizen Arıkan, ekonomik istikrarın siyasi istikrar sayesinde kurulduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yatırımcının yanında yer aldığını söyleyen Arıkan, ‘yatırımcının önüne turkuaz halı serilecek’ dedi.

SİYASİ İSTİKRAR OLMAZSA EKONOMİK İSTİKRAR OLMAZ

15 Temmuz gecesi ülkemize, milletimize ve tüm anayasal kurumlarımıza karşı yapılan bu hain saldırıyı bir kez daha kınıyorum. Cenabı Allah bu ülkeye bir daha böyle bir musibet göstermesin. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan tüm kardeşlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum, kalan Gazilerimize Cenabı Allah'tan acil acil şifalar diliyorum. 14 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye ekonomik istikrarı yakaladı. Bu ekonomik istikrar, 14 yıllık siyasi istikrarın başarısıdır. Siyasi istikrar kurulamazsa ekonomik istikrar olmaz. Türkiye ekonomik krizlerle birçok defa boğuştu. Türkiye 1997 yılında Asya krizini, 1994 yılında ekonomik krizi, 2001 yılındaki ekonomik krizi gördü. O zaman siyasi istikrar olmadığı için bu krizlerin Türkiye'ye faturası ağır oldu. 14 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye siyasi istikrarla beraber ekonomik istikrar yakaladı. Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında Çin'den sonra ikinci sıradayız. Hiçbir zaman görülmemiş bu büyüme oranıyla Türkiye yoluna devam ediyor.

KRİZ FIRSATA DÖNÜŞECEK

15 Temmuz’dan sonra da Türkiye'de faizlerin düştüğünü görüyoruz. İstikrarın aynı şekilde devam ettiğini görüyoruz. 14 yıllık AK Parti iktidarı döneminde istikrarın devam etmesi için güzel teşvik paketleri açıklandı. Bu bu teşvikler gerçekten çok önem arz ediyor. Hem sektörel bazda hem de firma bazında verilecek olan bu teşviklerle, Türkiye daha önce ithal ettiği ürünleri, kendisi üretecek. 15 Temmuz girişimini Türkiye'nin fırsata çevireceğini inanıyorum. İş dünyası olarak yaptığımız yatırımlarda bu güçlü hükümet arkamızda olduğu sürece yolumuza devam edeceğiz. Biz firma olarak ihracat üzerine üretim yapıyoruz. 15 Temmuzdan sonra Rusya'ya ile olan yeni gelişmeler bizleri daha çok umutlandırdı. Şu anda Rusya'dan da yoğun bir şekilde talepler geliyor.

RUSYA İLİŞKİLERİ SEKTÖRLERİ HEYECANLANDIRDI

Turizm sektörü, tekstil sektörü, taşımacılık sektörü, inşaat sektörü ve diğer tüm sektörler,  Rusya ile yaşanan bu olumlu gelişmelerle heyecanlandı. Bu durum onların da sektörüne yansıyacaktır. Gelecek günlerimizin daha aydınlık ve daha parlak olduğunu düşünüyorum. Ülkemizdeki bu istikrarın devam edeceğini, dolayısıyla sanayicilerimizin ve işadamlarımızın yatırımlarıyla yollarına devam edeceğini düşünüyorum. Herkeste aynı heyecan var. Hiç kimsenin düşüncesinde, iç dünyasında bir karamsarlık söz konusu değil.  Herkes geleceği çok aydınlık görüyor. Bunun en büyük göstergesi ise faiz oranlarının düşmesidir. Eğer istikrar olmasaydı, gelecek ile ilgili iyi bir beklenti oluşmamış olsaydı, iş dünyası ve Merkez Bankası bu faizleri düşürmezdi.

YATIRIMCININ ÖNÜNE TURKUAZ HALI SERİLECEK

Hükümetimiz vergi barışı ile beraber tahsil edilemeyen alacakları tahsil ederek, hem de hazinemize katkıda sağlamak adına doğru bir politika izliyor. Özel sektörümüz ve işadamlarımız esnaflarımız borçlarını kolay ödeyecekler. İş dünyasının ve özel sektörün önü açılıyor. Bundan sonra yatırımcının önünü Turkuaz halı serilecek. Hükümetimizin yatırımcıya bu şekilde bakması yatırımcı için büyük fırsattır. Kahramanmaraş ekonomisi bu süreçten etkilenmedi. Kahramanmaraş Sanayisi en son teknolojilere yatırım yaptı. Kahramanmaraş artık kabuğunu kırdı, dünyaya açılıyor. Dünyanın her ülkesine ihracat yapıyor. Kahramanmaraş'ın genç, dinamik ve dünyayı çok iyi gören ve bilen sanayici ve iş adamları var. Biz Kahramanmaraşlı Sanayiciler olarak önümüze bakıyoruz. Kahramanmaraş daha güzel yerlere gelecektir. Daha yeni yatırımlarla güzel fırsatlar elde edecektir.
KAHRAMANMARAŞ EKONOMİSİ ETKİLENMEDİ

15 Temmuz öncesi ile 15 Temmuz sonrasında Kahramanmaraş ekonomisine nazaran mukayese yapacak olursak hiçbir fark yok. Aynı şekilde devam ediyor. Herkes ürettiğini üretmeye devam ediyor. İhracatlar hız kesmeden devam ediyor. Rusya ile ilişkilerin düzelmesindeki fırsatları değerlendirmeye çalışan iş adamlarımız, yeni teşvikleri dört gözle bekliyor. Bu teşvikler hem firma bazında hem de sektörel bazda çok caziptir. Kahramanmaraşlı bu teşviklerle işini geliştirerek yatırıma dönüştürecektir, en fazla istifade eden il olacaktır.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AYDINLIKTIR

İnsanlarımız hep önüne baksınlar. Türkiye'mizin geleceği aydınlıktır. Ülke olarak öğretmeye, yatırım yapmaya, istihdam oluşturmaya ve ihracat yapmaya tam gaz devam etmeliyiz. Arkamızda güçlü bir siyasi iktidar var. 14 yıllık iktidarın süresinde bizleri destekleyerek bugünlere getirdi. Bizlerin her zaman yanında olan hükümetimiz var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çok güçlü bir liderdir. Başbakanımız Binali Yıldırım hakeza… Bu liderler hep yatırımcının yanında yer alıyorlar. 15 Temmuzdan sonra da bize daha büyük destekler sağlıyorlar, bu teşvikler bunun göstergesidir. Arkamızda güçlü bir siyasi iktidar olduktan sonra bizim düşünecek hiçbir şeyimiz yok. Artık biz önümüze bakmalıyız. Bize her türlü imkân her türlü fırsat veriliyor. Faizler düşüyor, düşmeye devam edecektir. Bu sayede daha fazla yatırım yapacağız. İnşallah Ortadoğu ülkelerinde ve Suriye'de çözüm yoluna gidiyoruz. Oralarda da kısa sürede istikrar sağlanırsa Türkiye daha fazla gelişecektir.

2023 HEDEFİNE TAM GAZ İLERLİYORUZ

Türkiye Avrupa Birliği ülkelerinin içerisinde dünyanın en iyi ülkeleri arasındadır. En fazla büyüyen ülke ekonomilerden bir tanesine sahiptir. İstikrarlı bir ekonomimiz, istikrarlı bir liderimiz var. İstikrarlı bir siyasi iktidarımız var. İş adamları ülkesine yatırım yapmanın ve teşvikleri fırsata çevirmenin yollarını aramalıdır. İnşallah ülkemiz için, memleketimiz için özel sektör için ve yatırımcımız için hayırlı olur. Devletimizin 2023 hedefi arasında bu teşvikler, daha hızlı ilerlememize vesile olacaktır. Bu hedefe çok hızlı ve rahat bir şekilde ulaşacağız. Faizlerin düşmesi yatırımcı için çok büyük bir avantajdır. Faizlerin düşmesi yatırımcının önünü açar. İnşallah 2023 hedeflerine hızla ilerliyoruz. Türkiye olarak 2023’te dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girmeyi hedefliyoruz. Kahramanmaraş olarak da Türkiye'nin gelişmiş 10 ili arasında yerimizi alacağız.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.