Kahramanmaraş’ı kimse tutamaz

Kahramanmaraş’ı kimse tutamaz

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Kahramanmaraş’ı kimse tutamaz

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Abdullah Çinkay, 15 Temmuz sonrası Türkiye ekonomisinin ne durumda olduğunu anlattı. Çinkay, Türkiye ve Kahramanmaraş’ı kimsenin tutamayacağını kaydetti. Türkiye’nin güçlü bir lideri olduğunu söyleyen Çinkay, ‘Erdoğan’ı millet sevdi’ diye konuştu.  

15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından darbe girişiminde bulunuldu. Bu gecenin hemen ardından Yurtdışındaki Kredi Derecelendirme Kurumları Türkiye’nin kredini notunu düşürerek, konumunu eksilere taşımak istedi. Ülke olarak bu sıkıntının altından kalkılmasında  hükümetin izlediği politikaların ve dik duruşunun olduğunu dile getiren Abdullah Çinkay, ‘Türkiye’yi eski ekonomik günlere döndürme çabaları başarısız oldu’ dedi.

15 Temmuz sonrası Türkiye ekonomisini değerlendirir misiniz?

15 Temmuz’dan önce hükümet ekonomi alanında çok önemli kararlar aldı. Bunlar arasında vergi barışı, teşvikler ve yurtdışına seyahat ile alakalı yeşil pasaport ve bunun gibi vatandaşı yakından ilgilendiren birçok yenilik var. Bu yenilikler sanayici ve iş adamlarının önünü açacak ve ekonomik olarak büyümelerine olanak sağlayacaktı. Bu yeniliklerin yürürlüğe gireceği sırada 15 Temmuz gecesindeki bu hain girişim meydana geldi. Ülke olarak atlattığımız bu musibetin arkasından hükümet ekonomi alanında yenilikler yaparak istikrarı sürdürmeye gayret gösteriyor. Türkiye ekonomisi daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor.

OHAL süreci nasıl devam ediyor?

17-25 Aralık operasyonlarından sonra insanlar FETÖ terör örgütünden yüzde 100 oranında uzaklaştı. Devletimiz FETÖ’ye karşı ilan edilen OHAL sürecinde 17-25 Aralık öncesinde kandırılmış olan insanları ayrı tutarak kesin ve net bir politika ile vatan hainlerini devlet kadrolarından temizlemeye devam ediyor. İnşallah bu hainlerle mücadele sonuna kadar devam edecek ve devlet kadrolarından tamamen temizlenecektir.

Darbe gerçekleşmiş olsaydı?

15 Temmuz gecesinde Türkiye’mizin birliğine ve bütünlüğüne kast eden darbecilerin hain girişimi akabinde, yurtdışındaki kredi derecelendirme kurumları Türkiye’nin kredi notunu düşürdü. Türkiye’nin ekonomik gücünü göz ardı ederek konumunu eksiye attılar ve ‘ekonomisi kötü’ algısı oluşturmak istediler. Bugün Türkiye’nin ekonomisi dünden daha iyidir. Darbe girişimi başarılı olsaydı ekonomi alt üst olacaktı. 15 yıldır süre gelen ekonomik istikrar sona erdirilecekti. 15 yıldır yapılan yatırımların hepsi çöpe gidecek, Türkiye eski Türkiye günlerine dönecekti.

DÜNYA, TÜRKİYE’NİN GERÇEK GÜCÜNÜ GÖRDÜ

Yeni Türkiye artık darbe girişimlerini asla kabul etmeyecektir. Tüm dünya bütünlüğüne kast edilen Türkiye insanının gerçek gücünü gördü. Ankara’da ve İstanbul’da kendini feda eden mücahitler vardı. Ülkenin tamamında da gibi günlerce gözünü kırpmadan bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızı omuzlarında taşıyan Türk halkı, aynı davranışı sergiler, gerekirse gözünü kırpmadan vatanı için şehit olurdu.  16 Temmuz günü işe gelmeyenlerin olacağını düşündüm. Tüm fabrikalarda herkes işinin başındaydı. Kimse korkmadan normal hayatına devam etti.

15 Temmuz sonrası Kahramanmaraş ekonomisi ne durumda?

Bu saatten sonra Kahramanmaraş ekonomisini kimse tutamaz. Kentimizin önü açık ve hızla gelişmeye devam ediyor. Gençlerimiz bir şeyler yapabilmek için sürekli bizi sıkıştırıyorlar hükümetin bu dönemde çok iyi bir ekonomik politika izlediğini düşünüyorum. Bu sayede bu süreci sancısız atlattık. Bundan sonra da daha hızlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceğiz.

Türkiye’nin güçlü bir lideri var. Daha öncesinde Cumhurbaşkanımızı sevmeyenler de vardı. Bu olaydan sonra onlarda sevmeye başladı. Bu iş artık parti davası değildir, milli davadır. Millette vatanına, milletine, bayrağına ve namusuna sahip çıktı. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.