Kahramanmaraşlıların Stadyum Bekleyişi Son Buluyor: 12 Bin 500 Kişilik Stadyum Yapılacak

Kahramanmaraş'a 12 bin 500 kişilik stadyum inşa edilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından verilen müjde ile şehrin sporseverleri büyük sevinç yaşadı. Stadyum projesinin detayları ve Kahramanmaraş'a sağlayacağı katkılar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2024 10:50
Kahramanmaraşlıların Stadyum Bekleyişi Son Buluyor: 12 Bin 500 Kişilik Stadyum Yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirdiği ziyaretlerde yaptığı açıklamalarda Türk mühendisliğinin başarılarına vurgu yaparak, "Bize 'beşinci nesil uçağı yapamazsınız' dediler, ancak Türk mühendisleri Kaan'ı yaptı. Bu, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bize kazandırılan özgüvendir" ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ'TA YENİ GENÇLİK MERKEZİ AÇILIŞI

Bakan Bak, Serintepe Mahallesi'nde yer alan Ökkeş Solmaz Gençlik Merkezi'nin açılışına katılarak, Türkiye'de spor ve gençlik alanında gerçekleştirilen yatırımların önemini anlattı. Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sporun içerisinden gelen bir lider olduğunu ve spor yatırımlarını yakından takip ettiğini belirtti.

SPOR TESİSLERİNDE DEVRİM

Son 22 yılda Türkiye genelinde spor tesisleri konusunda büyük bir devrim yaşandığını vurgulayan Bak, "Türkiye, bir spor ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor. Stadyumlar, kapalı spor salonları, yüzme havuzları, atletizm pistleri gibi binlerce tesis inşa ettik" dedi. Ayrıca, depremden etkilenen tesislerin yenilenmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

GENÇLİK MERKEZLERİ VE MÜCADELE

Bakanlık olarak 400'ün üzerinde gençlik merkezi açtıklarını belirten Bak, bu merkezlerin gençler için bağımlılıkla mücadelede önemli bir rol oynadığını ifade etti. Gençlere ve ailelerine spor tesislerini kullanma çağrısında bulunarak, yüzme öğreniminin de bu tesislerde yaygınlaştırıldığını dile getirdi.

TÜRK MÜHENDİSLERİN BAŞARISI

Bakan Bak, gençlik merkezlerinde teknoloji ve kodlama eğitimlerinin yanı sıra, TUSAŞ'ın Kahramanmaraş'taki yatırımları ile havacılık alanında gençlerin önemli fırsatlar elde edeceğini belirtti. Türk mühendislerinin beşinci nesil uçak yapımı konusunda uluslararası şüpheleri aştığını ve bu başarının gençlere özgüven kazandırdığını vurguladı.

KAHRAMANMARAŞ'A 12 BİN 500 KİŞİL STADYUM

Bakan, Kahramanmaraş için planlanan 12 bin 500 kişilik stadın ihalesinin en kısa sürede gerçekleştirileceğini ve bu projenin kent için büyük önem taşıdığını söyledi. "Siz isteyin, biz yaparız" diyerek, gençlerin ve sporun desteklenmeye devam edileceğinin altını çizdi.

Programa, Kahramanmaraş Valisi, milletvekilleri ve ilgililerin yanı sıra geniş bir katılımcı grubu eşlik etti. Bakan Bak'ın ziyaretleri, kültür merkezi ve esnaf ziyaretleri ile devam etti, Kahramanmaraş'ta spor ve gençliğe verilen önem bir kez daha vurgulandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.