Kahramanmaraş’ta Düşük Zam Teklifine Karşı Kamu Emekçileri Ses Verdi!

Kahramanmaraş'ta Sosyal Sendikalar ve Konfederasyonlar, Kamu Konfederasyonları Platformu adı altında bir araya gelerek ülke gündemi hakkında bir basın açıklaması düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2023 13:00
Kahramanmaraş’ta Düşük Zam Teklifine Karşı Kamu Emekçileri Ses Verdi!

Kahramanmaraş Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen basın toplantısına, Anadolu Sen, Bask, Birleşik Kamu-İş, Çalışan-Sen, Hak-Sen, Hür-Sen, Şehit Gazi-Sen, Tüm Emekliler Sendikası ve Yurt Sen Konfederasyonu temsilcileri katıldı.

Platform adına konuşan Eğitim-İş Kahramanmaraş Şube Başkanı Fuat Kuyucu, şunları ifade etti:

"Bugün, ülkemizin ekonomik krizle boğuştuğu bir dönemde kamu emekçilerinin durumu açık ve nettir. Hükümet, 2024-2025 yılları için dayattığı oranlarla memur ve memur emeklisini açlık ve yoksullukla karşı karşıya bırakmıştır. 1 Ağustos itibariyle başlayan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde, hükümetin önerdiği oranlar kamu emekçilerinin taleplerini karşılamaktan uzaktır."

"Bugün itibariyle dördüncü toplantıda yeni bir teklif yapılmazsa, yani anlaşma sağlanmazsa 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna yetkili konfederasyon başvurma aşamasına gelecektir."

"Kamu Konfederasyonları Platformu olarak, kamu emekçilerinin haklarını alana kadar mücadele edeceğimizi ve bu sefalet oranlarını kabul etmediğimizi vurguluyoruz."

"Bugünkü hükümet teklifleri, Merkez Bankası tarafından revize edilen enflasyon hedeflerinin bile altında kalmış ve kamu emekçilerine yeterli gelmemiştir."

"Bugüne kadar yaşanan süreçte, masada yapılan anlaşmaların kamu emekçilerinin taleplerini yeterince karşılamadığı ve enflasyonun gerisinde kaldığı görülmüştür."

"Bu nedenle, kamu emekçilerinin içinde bulunduğu yoksulluk ve alım gücü kaybını göz önünde bulundurarak, ücret zamlarının belirlenmesi gerekmektedir."

"Kamu Konfederasyonları Platformu olarak, kamu çalışanlarının adil ücret artışı, daha iyi çalışma koşulları ve sendikal hakların korunması için mücadele ediyoruz."

"Masada yapılacak görüşmelerin şeffaf bir şekilde yapılması ve canlı yayınlanması gerektiğine inanıyoruz. Hükümetin, ekonomik krizi görmezden gelerek kamu emekçilerine yetersiz zamlar yapmaktan vazgeçmesi gerekmektedir."

"Kamu emekçileri olarak, uluslararası sözleşmelere uygun, gerçekçi ve adil bir toplu sözleşme talep ediyoruz. Sendika özgürlüğünün sınırlanmasına son verilmeli, ücretli çalışanların vergi kesintisi düzeltilmeli ve maaşlar yüzde 115 oranında artırılmalıdır."

"Ayrıca, kamu çalışanlarının yaşadığı yoksulluğun göz önünde bulundurularak aile yardımı ve diğer haklar artırılmalıdır."

"Tüm kamu emekçileri olarak, emeğimizi yok sayamayacaklarını ve artık yeter dediğimizi vurguluyoruz. Kamu emekçilerinin alın teri kimseye heba ettirilmeyecektir."

Kamu Konfederasyonları Platformu, kamu emekçilerinin haklarını savunmak ve daha iyi çalışma koşulları elde etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yapma kararı aldığını da duyurdu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.