Kahramanmaraş'ta ki vaka sayısı ve alınan tedbirler hakkında bilgi

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, korona virüse ilişkin özel açıklamalarda bulundu. Özdemir, Kahramanmaraş’taki pozitif vaka sayısını değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2020 14:35
Kahramanmaraş'ta ki vaka sayısı ve alınan tedbirler hakkında bilgi

Özdemir, vatandaşın devlete güvenmesi ve kendi tedbirleri konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kahramanmaraş’taki tedbirleri değerlendiren Özdemir, ummalı bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayarak; “Kahramanmaraş’ta sağlık çalışanlarımız ve valilik koordinasyon kurulu çok ciddi tedbirler alıyor. Virüs bulaştığı söylenen 10 tane vaka var. Bunlar ile yakın temasta bulunan sağlık personellerimiz de akşamları eve gitmiyorlar ve yurtta kalıyorlar. Azami, dikkat gösteriyorlar. Bizim aldığımız bu önlemlerin etkisi ne kadar olur, insanlarımız söylenen önlemleri alırlarsa etkili olur. İnsanlarımız evlerinde kalırlarsa ve temizliğe dikkat ederlerse bu önlemler etkili olur. Ama dikkat etmezlerse büyük sıkıntılar ortaya çıkabilir. Yayıldığını da hemen anlayamadığımız bir virüsten bahsediyoruz. İnsanlar kendinde bir şey olmadığını düşünüyor ama sonrasında testi pozitif çıkabiliyor. Kuluçka dönemi belirti vermediği gibi 8 10 gün sonra yayılması daha fazla oluyor” dedi.

HİÇ BİRİ BOŞ DEĞİL

Alınan tedbirler hakkında değerlendirmelerde bulunan Özdemir; “Devletimiz çok ciddi tedbirler alıyor ve bu tedbirlerin hiç birisi boş tedbir değil. Vatandaşlarımızın bu tedbirleri ciddiye alıp, evlerinden çıkmamaları gerekiyor. Bazı arkadaşlarımızın sosyal medya hesaplarından işe gitmek zorunda olduklarına yönelik paylaşımlarını görüyoruz. Onlara da hak veriyoruz. Serbest çalışan arkadaşlarımız ile ilgili de en asgari şekilde çalışarak zaman geçirmeliler. Zorunlu olmadığı sürece kimse evinden çıkmasın en önemli koruma bu. Tedavi aşaması ne kadar başarılı olursa olsun yayılmasını önleyemedikten sonra hepsi boş olur. En önemli önlem evden çıkmamaktır” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN BEKLENTİLER KARŞILIK BULACAK

Yaşanan sıkıntıların ve beklentilerin mutlaka karşılık bulacağının altını çizen Özdemir, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Toplumdan gelen her beklentiyi Cumhurbaşkanımız sırasıyla açıklıyor. Olumsuz etkilenilen bir durum olduğunda kurullar bununla ilgili acil kararlar alıyor. Sonuç olarak ortaya çıkan ihtiyaçlar göz önüne alınarak uygulamalar başlıyor. Bütün tedbirler alınıyor ve alınmaya da devam edecek. Şehirlerarası seyahatte ciddi tedbirler alındı. Devletimizin aktif olmadığı bir alan yok, ama burada vatandaşımızın alacağı önlemler asıl belirleyici olacaktır. Evimizde kalalım ve devletimize güvenelim”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.