Kahramanmaraş’ta turizm yavaş ilerliyor

Kahramanmaraş’ta turizm yavaş ilerliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2020 17:26
Kahramanmaraş’ta turizm yavaş ilerliyor

Kahramanmaraş turizmini gündeme taşıyan ve gelişebilmesi yönünde araştırmalar yapan Diriliş Haber Gazetesi, Saffron Hotel Halkla ilişkiler satış sorumlusu Ayşegül Aydın Nahırcı ile kent turizmini değerlendirdi. Turizme dair önemli açıklamalarda bulunan Nahırcı, Kahramanmaraş turizminin çok yavaş ilerlediğini kaydetti.

Kahramanmaraş Turizminin alt yapısını, turizmin gelişmesi için yapılması gerekenleri ve kentin turizm güzelliklerini anlatan Nahırcı, Kahramanmaraş’ta turizm sektörünün çok yavaş ilerlediğini söyledi.  8 yıldır aynı şirkette görev yapan ve Kahramanmaraş turizminin gelişmesi yönünde önemli fikirleri olan Nahırcı, Kent turizminin ileriye gitmesinde Germanicia Antik Kentin önemli rol oynadığını belirterek, kentin çeşitli yerlerindeki mozaiklerin biran önce gün yüzüne çıkarılması ve turistlere açılması gerektiğine vurgu yaptı. Kent turizminin çok yavaş ilerlemesinden yakınan Nahırcı, “Germanicia antik kentimiz olsun. Baş konuş yaylamız olsun. Onun dışında kar festivalleri olsun. Kayak merkezleri kaplıca turizme yönelik olan ılıca kaplıcalarımız olsun. Hepsi bir duran noktada ilerleme açısından bekliyor. Şuan için dünya çapına yansımış olarak dondurmasından tarhanasından fıstığından baharatlarından dünyaya ün salmış kent konumundayız fakat turizm de hala yerimizde sayıyoruz” dedi.

TANITIM EKSİKLİĞİMİZ VAR

Kentin tanıtımında geride kalındığına dikkat çeken Nahırcı, “Kapalı çarşımızın çevresinde herhangi bir yöresel ürünler olsun. Ahşap işlemeciliği Bakırcılık hepsi ön düzeyde bunların görülmesi için büyük bir çaba gösterilmesi gerekiyor.  Turizm aslında sadece turizm sektöründe çalışanlar tarafından değil. Halkında bilinçlendirilmesi’ de gerekiyor. Örneğin esnaf  modelleri, Kahramanmaraş’taki zengin kesim dediğimiz kişiler turizme yönlendirilmeli.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILMALI

Şehir merkezinde dikkat çekici etkinlikler yaparak çevre illerden turist çekilmesi gerektiğine dikkat çeken Nahırcı, “Özellikle fuarların arttırılması gerekiyor. Bölge bazında baktığımız zaman genelde turizm açısında turistlerimiz yaz ağırlıklı deniz ağırlıklı seçiyorlar bizim burada genellikle yayla soğuk hava kış turizmi onun dışında sadece yöresel ürünler ve kaplıca turizmine yönlendirebiliyoruz.  Buda biraz yerli turisti daha çok çekiyor. Bundan dolayı iç turizm bizim için daha iyi diyebiliriz.”

KAHRAMANMARAŞ’TA OTEL ARTTI

Son yıllarda Kahramanmaraş’ta otel sayılarının artığını belirten Nahırcı, Eskilerden otellerin doluluk oranı yüzde 90’lardaydı fakat otel yatırımları arttıktan sonra bu rakamlar yüzde 50’lere 60’lara kadar düştü. Bazı zaman dilimlerinde mevsimsel değişiklik göstermek şartıyla yüzde 40 la yüzde 70 arasında değişiklik gösteriyor.” Dedi.

Kahramanmaraş’ta havaalanı yetersizliğinden yakınan Nahırcı, kentin havaalanında bir çok eksiklikler var. Ankara İstanbul dışında uçuş yok. Gün bazında Kahramanmaraş için havaalanı sadece turizm ve seyahat anlamında değil iş turizmi açısından da önemli.” Dedi. Saffron Hotel’in hizmet farkından da bahseden Nahırcı şöyle dedi: “Bizim hizmet farkımız güler yüzlü olmamız” 

roportj-005.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.