Kahramanmaraş'ta Tutuklusu Bulunan Tüm Deprem Soruşturmaları Tamamlandı

Kahramanmaraş'ta büyük depremlerin ardından tutuklu bulunan dosyaların tamamı sonuçlandı, 628 soruşturma dosyasının işlemleri devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2024 16:01
Kahramanmaraş'ta Tutuklusu Bulunan Tüm Deprem Soruşturmaları Tamamlandı

Kahramanmaraş'ta, merkezli Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan büyük depremlerin ardından kentteki tüm deprem soruşturmalarının tamamlandığı açıklandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihinde Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerindeki birçok binanın çökmesi sonucunda çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı belirtildi. Başsavcılıkça yürütülen adli soruşturmaların daha etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla "Deprem Soruşturmaları Bürosu"nun kurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, bu kapsamda bugüne kadar 94 dosya üzerinde yapılan soruşturmaların tamamlandığı ve Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemelerine iddianame tanzim edilerek dava açıldığı belirtildi. Ayrıca, 5 Şubat 2024 tarihi itibarıyla Deprem Soruşturmaları Bürosu'nda tutuklu bulunan tüm soruşturma dosyalarının tamamlandığı ve bu dosyalar üzerindeki işlemlerin sonuçlandığı ifade edildi.

Açıklamada, hali hazırda 628 soruşturma dosyasının bulunduğu ve bu dosyaların tamamlanarak hukuki sonuçlara bağlanacağı vurgulanarak, Türkoğlu Cumhuriyet Savcılığı ve Pazarcık Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen diğer deprem soruşturmalarına da değinildi. Bu soruşturma dosyalarının da en kısa sürede sonuçlanacağı ve hukuki neticelere ulaşılacağı belirtildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.