Kahramanmaraş'tan Filistin'e Çocukların Eli: Miniklerin Kalbinden Büyük Destek!

Afşinli minik Kur'an kursu öğrencileri, harçlıklarıyla Filistin'e destek oldu. Toplanan 25 bin lira, yardım kampanyasıyla Filistinli kardeşlere ulaştırıldı. Anlamlı bir dayanışma örneği.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2023 14:48
Kahramanmaraş'tan Filistin'e Çocukların Eli: Miniklerin Kalbinden Büyük Destek!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Özgür Filistin'in Yanındayız" kampanyası kapsamında, müftülüğe bağlı Kur'an kurslarında eğitim gören 4-6 yaşındaki depremzede öğrenciler, duyarlı bir adım attı. Bu minik öğrenciler, ailelerinden aldıkları harçlıkları kullanarak Filistinli kardeşlerine maddi destek sağladılar.

Toplanan yardım miktarı 25 bin lirayı bulan minikler, Kur'an kursu personelinin yardımıyla parayı Filistin'e ulaştırmak üzere İlçe Müftüsü Mehmet Yürek'e teslim ettiler.

kahramanmarastan-filistine-cocuklarin-eli-miniklerin-kalbinden-buyuk-destek.jpg

Bu örnek davranışları nedeniyle öğrencilere teşekkür eden Yürek, "Filistinli ve Gazzeli arkadaşlarına yardım amaçlı düzenlediğimiz kumbara marifetiyle yardım toplama programına katılan öğrenci velilerimize, öğreticilerimize ve kendi harçlıklarını bağışlayarak bu anlamlı kampanyaya destek olan minik öğrencilerimize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Yürek, ayrıca öğrencilere teşekkürlerini ifade etmek amacıyla kitap hediye etti. Bu olay, küçük yaştaki çocukların toplumsal sorumluluk bilinci kazanmaları ve yardımlaşma duygusunu geliştirmeleri açısından anlamlı bir örnek teşkil etmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.