Resmi Gazete'de Kahramanmaraş'a Dair Kritik Haber! İşte Son Gelişmeler

Kahramanmaraş'ta Üniversite, öğrenci kimlik kartı ve disiplin işlemlerinde değişiklik yaparak 2023-2024 eğitim yılında uygulamaya geçiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2023 16:22
Resmi Gazete'de Kahramanmaraş'a Dair Kritik Haber! İşte Son Gelişmeler

Kahramanmaraş ile ilgili önemli bir gelişme Resmi Gazete'de duyuruldu! Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, ön lisans ve lisans eğitim-öğretim yönetmeliğinde değişiklik yaparak, 2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeleri duyurdu.

Öncelikle, üniversite tarafından yapılan değişikliklerden biri, öğrenci kimlik kartı kaybeden öğrencilere getirilen yeni düzenleme oldu. Buna göre, kimlik kartını kaybeden öğrenciler, kayıtlı oldukları birime dilekçe ile başvurdukları takdirde, aynı dönemde geçerli olacak yeni bir kimlik kartı alabilecekler. Bu, eski düzenlemede kayıp kimlik kartı için ücret ödeme zorunluluğunun ortadan kaldırılması anlamına geliyor.

Ayrıca, eğitim-öğretim yönetmeliğinin disiplin iş ve işlemleri ile ilgili bölümünde de değişiklik yapıldı. Yeni düzenleme ile öğrencilerin disiplin iş ve işlemleri, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 54 üncü maddesi hükümlerine göre yürütülecek. Bu, eski düzenlemeden farklı olarak disiplin konularında yeni bir uygulamayı beraberinde getiriyor.

Yapılan tüm bu değişikliklerin, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başından itibaren geçerli olacağı belirtiliyor. Yeni yönetmelik, 10 Kasım 2023 tarihli ve 32365 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı. Bu düzenlemelerin uygulanmasından sorumlu isim ise Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan olacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.