KAHRAMANMARAŞ’TAN YÜZDE 95 EVET

KAHRAMANMARAŞ’TAN YÜZDE 95 EVET

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
KAHRAMANMARAŞ’TAN YÜZDE 95 EVET

Isımar Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı, AK Parti Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akpınar, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ileriye dönük yatırımlar olduğunu ve ekonomiyi canlandırıcı çalışmalar planlandığını belirtti. Aynı zamanda Anayasa değişikliğinin Türkiye’ye fayda sağlayacağını ve bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Mehmet Akpınar, referanduma gidildiği takdirde Kahramanmaraş’tan yüzde 95 ‘evet’ oyu beklediğini söyledi.

2016 yılında Ekonomiyi Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

2016 yılını 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak ele almalıyız. 15 Temmuz öncesi ekonomik düzey olarak ileriye dönük projeler ile sistemsel sorunlara kalıcı çözümler üretiliyordu. Ancak bazı ihanet odakları FETÖ, devletimizin bu politikalarından doğacak güçlü Türkiye’yi istemedikleri için darbe vurmak istediler. Ancak hesaba katmadıkları millet onlara gereken cevabı verdi.

Bu ülke 15 Temmuz’da kendi evlatlarını birbirine düşürmeye çalışan bir ihanete ve darbe girişimine şahit oldu. Bir nevi ikinci Hasan Sabbah olayı yaşadık diyebiliriz.

Biz tarihimizle insanlara yön vermiş bir milletiz. Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu gibi bütün imparatorlukları önünde diz çöktürmüş bir milletin evlatlarıyız. Biz devletimize oynanan bu oyunu zamanında görüp uyandık. Büyük bir yıkım yaşayacaktık, ancak erken uyanmamız tehlikenin artmasını önledi.

15 Temmuz ruhunu anlayan kişiler bu Ülkenin üzerinde oyun oynanmayacağını anlamışlardır. Biz milli irade olarak devletimizin yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın emriyle bütün dolarlarımızı bozdurduk, bazı vatandaşlarımızın kendi çabaları ile kampanyalar başlattı dolar ‘bozdurana Yasin-i Şerif okuyacağım’ veya ‘yemek ikram edeceğim’ diye. Yani Anadolu insani yine ellerinden geleni yaptı ve yapmaya da devam edecek.

İnşaat piyasasındaki yatırımlar ne düzeyde ?

Yatırımlarda herhangi bir duraksama söz konusu değil. Ancak  piyasada sakin, yatırımcılarımız gerektiği şekilde yatırımlarına devam ettiği takdirde eski piyasa canlılığına tekrar kavuşabiliriz.

Bu ülkeyi her taraftan kuşatmaya çalışan şer odakları var. Bizi her konuda sıkıntıya sokmaya çalışıyorlar, ekonomik, politik, siyasi, ancak biz boyun eğmeyeceğimizi 15 Temmuz’da ispatladık. Bütün halkımız birlik içerisinde hareket ederek bir bütünlüğe doğru gitmeye çalışıyorlar.

Biz esnaflar olarak ülkemizin birliği ve bütünlüğü için hareket ediyoruz. Ben bütün esnaf arkadaşlarımın da benim gibi düşündüklerinden eminim.

Piyasa yavaş yavaş kıpırdamaya başladı. Dolar düşmeye başladı, Ülke ekonomik alanda başarılı bir politika izliyor. Atılan adımlar bizim için önemli, ancak orta sınıf esnaflar için de yeni projeler geliştirilmesi gerekiyor.

Ülkemizin orta sınıflı esnafı için yeni paketler çıkarılması gerekiyor, ancak çıkarılan paketlerin birçoğu büyük esnaflar için, onların işi zaten bir şekilde dönüyor orta sınıflı esnaflar için de geliştirici düzeyde paketler çıkarılması lazım. Önemli olan orta ölçekli esnafların korunması zira vergi mükellefiyetinde en büyük yük bizim üzerimizde, biz sorumluluğumuzu eksiksiz yerine getiriyorsak aynı şekilde devletimizden de bu samimiyeti bekleriz.

Orta ölçekli esnaflar için projelerin daha da artmasını ve daha çabuk hayata geçirilmesini istiyoruz.

 2017 yılından beklentileriniz nelerdir? Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi gerekli mi?

Yeni yıldan büyük umutlarımız var. Bütün engeller aşılmış düşmanlar durdurulmuştur. Halkımız da vatan millet bütünlüğü için hep birlikte olduğunu açıkça belirtilmiştir.

Artık 21. yüzyılda yaşıyoruz ve çağ değişti. Darbe anayasası bizim şartlarımızı taşımıyor, bu anayasanın acil şekilde değiştirilmesi gerekiyor. Yeni Anayasa’nın milletimizin de benimseyeceği bir şekilde hazırlanması gerekiyor.

Parlamento sisteminde şu anda başımızın belası durumundaki terör ile ilgili yeni bir paket çıkarılmak istendiğinde bazı tıkanıklıklar yüzünden bu süre çok uzuyor. Ancak yeni sistemde bu tıkanıklıkların çözüleceğine inanıyorum ve yeni sistemin çözüme yönelik bir sistem olduğuna inanıyorum.

Fırat Kalkanı operasyonuna şu anda 160 ülkedenin siyasi teorisyenleri ABD başta olmak üzere Türkiye’yi itibarsızlaştırmak adına ekonomik ve siyasal alanda Türkiye’ye karşı taarruza geçti. Kolay hareket edebilmemiz için Başkanlık sisteminin Türkiye’ye gelmesi gerekiyor. Anayasa değişikliği gerekiyor.  Biz darbe yıllarının Anayasa’sıyla yönetiliyoruz.   Nasıl ki 15 Temmuzda tankların karşısında duran halksa, Anayasa’nın da halkın talepleri ve yaşamsal standartlara göre düzenlenmesi gerekiyor. 15 Temmuz’dan önce Tribüne oynayan Demokrasi modelinin de değişmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanımızın istediği de bu. Reisimiz yalnız bırakıldığını ifade ediyor. Ne kadar da yalnız bırakıldığını düşünse Halkı da onunla birliktedir. Türkiye’deki bu darbeyi halkımız hep birlikte durdurdu. Osmanlı Devleti gibi bir örnek devletimiz var. Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkesiyle birlik olan bir imparatorluk. Şimdi de aynı birliği sağlamalıyız.

Biz bu ülkeyi bir bütün olarak kurtardık. Taraflılığın, ırkçılığın, kayırmacılığın para etmediği bir ülkede yaşıyoruz. Devlet sistemi ve yeni anayasanın da bu şekilde düzenlenmesi gerekiyor.

40 yıldır FETÖ tüm kurumlarımızın içine sızmış. Başkanlık sistemiyle de bu siyasi profilin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Başkanlık sisteminden sonra yeni düzenlemeler ve yeni bir seçim sonrası siyasette bir temizlik şart. Başkanlık sistemine geçtikten sonra siyasetin  yeniden dizayn edilmesi gerekiyor.  Eğer Referanduma gidilirse Başkanlık sistemi için Kahramanmaraş’tan  %95 oranında evet oyu çıkar.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.