Kalite ve güvenin adresi Berra Mobilya

Hemen hemen her ailenin vazgeçilmez ihtiyaçlarından bir tanesi olan ev eşyaları genç çiftlerin ilgi alanı içerisinde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2020 12:40
Kalite ve güvenin adresi Berra Mobilya

Hemen hemen her ailenin vazgeçilmez ihtiyaçlarından bir tanesi olan ev eşyaları genç çiftlerin ilgi alanı içerisinde. Yeni evlenecek yada evini baştan sona yenileyecek çiftler ucuzluğun yanı sıra kaliteye de önem veriyor. Kahramanmaraş’ta mobilyacılık sektöründe yıllardır kalite ve güvenden ödün vermeden vatandaşlara kaliteli hizmet sunan Berra Mobilya her ailenin uğramak istediği iş yeri konumunda. Berra Mobilya İşletme Sahibi Adnan Özdemir, sektörde güvenilirliği ve kaliteyi nasıl yakaladığını gazetemize anlattı.

Kahramanmaraş’ta her hafta röportajlarla ses getiren Diriliş Haber gazetesi bu hafta mobilya sektörünü değerlendirdi. Berra Mobilya işletme sahibi Adnan Özdemir ile yapılan röportajda Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın mobilya sektörü değerlendirildi.  Adnan Özdemir; sektörde etkin rol oynamak için insanların isteklerinin karşılanması ve piyasanın sürekli takip edilmesinin gerektiğini söyledi. İşte Adnan Özdemir’in Diliriş Haber Gazetesi’ne verdiği röportaj:

Kahramanmaraş’ta Mobilya Sektörü ile Tanışmanız nasıl oldu?

14 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Sektöre çıraklıkla başladım ve 6 yıl önce kendi işletmemi kurdum. 2004 yılında sektörde açıklık olduğunun bilincine vararak bu yatırımı yaptık. Genç yaşta evlenmiş olmamızdan dolayı da gençlerin ne isteyebileceği kanaatine varmamıza neden oldu. Yani arz talep meselesine bakarak işe girmiş olduk. Bu durumda ‘neler talep ediliyor’ diye araştırarak en iyi hizmeti verebilmek için elimizden geleni yaptık.

Firmanız insanların beklentilerini karşılıyor mu?

En önemli özelliğimiz bu sektörde yerel firma olmamız. Bu bize çok güzel avantaj sağlıyor. Çünkü insanlarımızın, hemşerilerimizin bizden ne beklediğini, nasıl işçilik beklediğini, tarzlarını biliyoruz. Müşterilerimiz aldıkları hizmetten memnun. Bu memnuniyet halinin her zaman bize geri dönüşü oluyor. Kendi ürettiğimiz ürünlerimiz mevcut, bunun haricinde ülkemizin muhtelif yerlerinden gelen ürünlerimiz de stoklarımızda bulunmakta. İhraç ettiğimiz mobilya ürünlerinde firmalar 2 yıl garanti veriyor. Biz kendi üretimimiz olan modellerde kalitesine güvendiğimiz için ve ayrıca müşterilerimizi de memnun etmek amaçlı 5 yıl garanti veriyoruz.

Teknolojinin gelişmesinden sektörünüz ne gibi etkilere maruz kalıyor?

Teknolojinin bize herhangi bir olumsuz etkisi olmuyor. Bizim üretimlerimiz mobilya ve kumaş üzerine fakat etkisi çok büyük. Bu dezavantaj değil aksine avantajımızdır. Beyaz eşya ve elektronik bölümümüz de var. Burada yapılması gereken, ürünleri çok iyi bir şekilde takip edebilmektir. Ürünleri hızlı bir şekilde takip ettiğimiz zaman yenilikçi bir firma olduğumuz ortaya çıkıyor. İnsanlarımıza en son çıkan teknoloji ürünlerini en hızlı ve uygun bir şekilde tanıtabilmek için de yenilikçi olmak gerekiyor.

Türkiye’nin mobilya sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz ve beklentileriniz neler ?

Türkiye’de mobilya İnegöl, Kayseri, Adana, Ankara ve Hatay’da üretilmektedir. Türkiye’de son 2-3 yıla göre mobilya sektörü büyük bir ivme kazandı ve ciddi bir yükselişe geçti. Türkiye dünyanın mobilya alanında cazibe merkezlerinden biri olabilir. Ve ihracat yapılabilir duruma gelebilir, bu durum da ‘Ürettiğin kadar kazan’ demektir. Tükettiğin sürece kaybedersin! Ar-Ge iyi olsun, arkasından mobilya fuarları düzenlensin, tanıtımlar yapılsın, bu şekilde olursa ben çok iyi olabileceği kanaatindeyim.

Müşterilerinize ödeme kolaylığı sağlıyor musunuz ?

Kahramanmaraş’ın ağırlıklı olarak ekonomik durumu görülüyor. Müşterilerimizin çoğunluğu orta ve alt gelire sahip kesimlerdir. Biz insanları nakit veya kredi kartı problemlerine boğmamak amaçlı 15-18 aya kadar elden taksit imkanı sağlıyoruz. Bütçelerini sarsmasın, ekonomik açıdan daha fazla çöküntüye uğramasınlar diye böyle bir imkanımız var. Bizim ilkelerimizin arasında para kazanmaktan ziyade müşteri memnuniyeti ve insan kazanmak vardır. Bunu da ürün ve ödeme seçenekleriyle yapıyoruz. En büyük avantajımız ise şartlar uygun olduğu takdirde rahatlıkla ödeme kolaylığı sağlıyor olmamızdır. Bundan dolayı da her zaman olumlu tepkilerle karşılaşıyoruz. Biz de bu memleketin evladıyız, bankalara gidip kredi çekip kısa vadede zorlanarak onu fazlasıyla ödemesindense, kolaylığı kişisel bağlarımızla biz sağlıyoruz.

İş yerinizin konumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

İş yerimiz sektörden dolayı alışverişe en uygun merkezlerden bir tanesidir. Alışveriş Merkezine yakınlığı, Belediye binasına yakınlığı açısından konum olarak çok iyi bir yerdeyiz. Başka bir sektörde olsak daha işlek bir cadde diyebilirdik fakat bulunduğumuz yer şehrimizin en işlek 2.Caddesi bundan dolayı yerimizden memnunuz. Üstüne köşe başı olmamız artı bir değer katıyor.

Ekonomik anlamda mobilya sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Genel anlamda belirsizlik var. Bu da haliyle sektöre ekonomik olarak yansıyor. 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından hükümetimizi ve vermiş olduğu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ortadoğu da, Güneydoğu’da olan biten her şey içe yansıyor. Ekonomi bundan dolayı olumsuz yönde etkileniyor. Firmaların genel görüşü ihracatta problemler yaşandığı şeklinde. İç piyasada da sıkıntı var. Fakat ürün bazında bir problem olduğunu düşünmüyorum. Bunlar ihtiyaçtır ve ihtiyaçlar ertelenmez. Kendi sektörüm için konuşmuyorum. Bu durum genel anlamda bu şekildedir. Bir insanın herhangi bir eşyaya ihtiyacı varsa bunu gidip alması gerekir. Ertelediği takdirde aksamalar olur ve o eşyayı bir daha alması zor hale girer. Bu şekilde de mobilya sektörü ekonomik anlamda olumsuz etkilenir.

DAHA FAZLA RÖPORTAJ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum