Kaosların yaşanmaması için sistem değişikliği şart

Kaosların yaşanmaması için sistem değişikliği şart

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2017 08:49
Kaosların yaşanmaması için sistem değişikliği şart

Türkiye’nin sistem değişikliğine ihtiyacı var mı? Yeni sistem desteklenmeli mi?

Türkiye’deki sistem değişikliği çok daha önceden ortaya çıkan bir ihtiyaçtı. Özellikle gençlerimizin de anlayacağı Ahmet Necdet Sezer döneminde Türkiye’deki bir sistem değişikliğinin çok hızlı bir şekilde gelmesinin kanıtıdır. Çok kısa sürede çok büyük problemler ortaya çıkmasıyla kaos ortamı görüldü. Bu dönemde iki başlılığın bir an önce değişmesi gerektiği tam olarak ortaya çıktı. Tereddütsüz bir şekilde Türkiye Cumhuriyetini seven, geleceğini düşünen ve vatan, bayrak, millet diyen herkesin bu sistem değişikliğine evet demesi lazım. Önce etrafından başlamak şartıyla bu durumu herkese anlatması lazım.  Bu tıkanıklıklar önümüzdeki dönemlerde çok büyük şekilde ortaya çıkabilir. Sistemin aksak dönemini güçlü liderimiz sayesinde aşıyoruz. Her zaman Recep Tayyip Erdoğan gibi kendini feda edecek kişiler gelmeyebilir. Bundan sonraki devletin başına geçecek kişilerin rahat olması gerekiyor. 2023 hedeflerinde kaoslar yaşanmaması için sistem değişikliği şart. Bu tarihi bir fırsattır, iyi değerlendirilmesi lazım.  Ve bu fırsatı bize verenlere teşekkür etmemiz gerekiyor. Bu fırsatı kaçırdığımız zaman bir daha böyle bir fırsatın geleceğini sanmıyorum. Herkesin sahip olmak istediği imkanlarımıza sahip çıkmam için mücadele etmeliyiz. Biz Çanakkale’de nasıl bir birliktelik ortaya koyduysak, 16 Nisanda da aynı birlikteliği ortaya koymalıyız. Referandumu ‘evet’ ile sonuçlandırıp ülkemizin önünü açmalıyız.

Yeni sistemin ekonomiye katkısı ne olacak?

Ekonomimizin 16 nisandan sonra şahlanacağına inanıyorum. Döviz üzerinden bize karşı oyunlar oynanıyor. Hükümetimiz bu oyunları bozmaya çalışıyor ve biz de buna destek oluyoruz. ‘Evet’ sonucundan her şeyin düzeleceğini düşünüyorum. Ticaret yapan bütün sektörlerin çok hızlı bir şekilde iyileşeceğine inanıyorum.

Milliyetçi Hareket Partisinin Referandum sürecine desteğiyle ilgili neler söylersiniz?

Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte hareket etmemiz özlenen ve beklenen bir tabloydu. Kesinlikle bu durumdan ben tavan hem de taban çok mutlu ve memnun. Milliyetçi hareket partili kardeşlerimizle beraber el ele çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkücü kardeşlerimizle birlikte bayrağımızın coşkulu bir şekilde dalgalanması için çalışmalar yapıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyerek sürece destek çıktı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu noktadaki fikirlerini destekledi ve desteklemeye de devam ediyor. Bütün ülkücü kardeşlerimizi tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

Bu ülke bizim. İşçisi ile memuru ile, Alevisi ile Çerkezi ile, Türkü ile Kürdü ile birbirimize sahip çıkmamız lazım. Son zamanlarda Avrupa’nın ülkemize karşı oynadığı oyunlar ile bizim bizden başka dostumuzun olmadığını hep birlikte gördük. 16 Nisanda tüm kararsızların ve kararı ‘hayır’ olanların sandık başına geldiğinde ülkemizin menfaatini düşünerek  için ‘evet’ oyu kullanacaklarını düşünüyorum. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.