Kaplan: Ehl-i Sünnet’in omurgası Türkiye’dir

Kaplan: Ehl-i Sünnet’in omurgası Türkiye’dir

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2016 16:24
Kaplan: Ehl-i Sünnet’in omurgası Türkiye’dir

Yazar Yusuf Kaplan, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki asıl tehlikenin, “bin yıllık Anadolu geleneğine sahip cemaat ve tarikatlar ile bu sapkın örgütün aynı kefeye konulması olduğunu” söyledi.

Kaplan, yaptığı açıklamada, “FETÖ sanki cemaatmiş gibi, cemaatler de bu işin içindeymiş gibi büyük bir algı operasyonu yapıldığını ifade ederek, bunun, darbe girişiminin ikinci aşaması olduğunu” dile getirdi.

''FETÖ'YÜ İNGİLİZLER KURGULADI''

Devletin vakit kaybetmeden bu oyunu bozması gerektiğini vurgulayan Kaplan,“Cemaat ve tarikatlar, Türkiye’nin, dolayısıyla Ehl-i Sünnet’in, yani tüm İslam dünyasının omurgasıdır. Bir paralel din örgütü olarak İngilizler’in kurguladığı FETÖ üzerinden bu omurga kırılmak isteniyor” dedi.

Kaplan, Türkiye’de bütün darbeleri yapanların laikler olduğunu savunarak, “FETÖ hikayesi tam bir karartma operasyonudur. Ayrıca tüm darbelerin gerisinde NATO’nun, Amerikalıların, İngiliz gizli istihbaratının olduğunu biliyoruz. FETÖ’de de öyle. Türkiye Batı ittifakının bir üyesi değil mi? NATO’nun, kendi üyesi olan bir ülkeye saldırı olduğunda yardımcı olması gerekmez mi? Ama olmuyor, üstüne tehdit ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.