KARADUTLU, TECRÜBESİNİ ORTAYA KOYUYOR!

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. İrfan Karadutlu, “ihtiyaçlarını karşılamada daha verimli ve etkin olabileceğim düşüncesiyle bu yola çıktım” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
KARADUTLU, TECRÜBESİNİ ORTAYA KOYUYOR!

 KARADUTLU, TECRÜBESİNİ ORTAYA KOYUYOR!

 

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. İrfan Karadutlu, “Kahramanmaraş'ın en önemli eksikliği, ilçeleriyle arasında gönül birlikteliğinin yıllardır tam olarak sağlanamamış olmasıdır. Birlik ve bütünlüğü sağlanmış bir şehir de büyüme ve gerçek büyükşehir olma hedefleri daha kısa zamanda sağlanacaktır” dedi.

“Niçin aday oldunuz?” sorusuna Karadutlu “Kahramanmaraş'ın ve yaşayanlarının ihtiyaçlarını karşılamada daha verimli ve etkin olabileceğim düşüncesiyle bu yola çıktım” karşılığını vererek; şunları söyledi: “Bu şehirde doğmam büyümem ve yıllardır yaşıyor olmamın, insan ihtiyaçlarını tespit ve problemlerini çözme konusunda tıp eğitimi almam ve bu eğitimin uygulamasının her anında ekip çalışması gerektirmesinin verdiği deneyim, gerek kamu gerekse özel sağlık kurumlarının tüm kademelerinde yöneticilik yapmam, bunun yanında spor, sivil toplum ve siyasi kurum ve kuruluşlarında yöneticilik yapmam belediye yönetiminde de bir avantaj olacağı kanaatindeyim.”

 

SİZCE KAHRAMANMARAŞ’IN EKSİKLİKLERİ NELERDİR?

 

Kahramanmaraş'ın en önemli eksikliği, ilçeleriyle arasında gönül birlikteliğinin yıllardır tam olarak sağlanamamış olmasıdır. Birlik ve bütünlüğü sağlanmış bir şehir de büyüme ve gerçek büyükşehir olma hedefleri daha kısa zamanda sağlanacaktır. Bununla birlikte tüm ilçeleri ile olan bağlantı yollarını hem kalitesi artırılmalı hem de kısaltılması yönünde çalışmalar yapılmalıdır. Aynı zamanda hava ve demiryolu ulaşımında da iyileştirmeler gerekmektedir.

Kahramanmaraş’ın büyüme ivmesi komşu şehirlere göre özellikle Adana, Gaziantep, Kayseri’den daha azdır. Bu gecikmeyi telafi etmenin yolu, şehir yönetiminde gerek belediye idaresinin gerekse diğer bürokratik idarelerin hızının daha da fazla olmasını gerektirmektedir. Bunun yanında şehrimizin tanıtım eksikliğinin gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte tanıtımının daha güçlü bir şekilde yapılması atılması gereken en önemli adımdır.

 

AK PARTİ'NİN KAHRAMANMARAŞ'TAKİ DURUMUNU DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ?

 

AK Parti Kahramanmaraş'ta, gerek yerel seçimlerde gerekse genel seçimlerde her zaman Ülke çapında sıralamaya girmiş bir partidir. Bu yerel seçimlerde amaç, tüm ilçeleriyle birlikte Büyükşehir belediyesini de almış güçlü bir AK Partidir. Hem de bu durumu geçmiş yıllardaki oy oranını artırmış bir şekilde sağlayacaktır. İnşallah ehliyetli ve liyakatli aday tespitleriyle bu hedef gerçekleşecektir.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLURSANIZ, HEDEFLERİNİZ NELERDİR?

 

Şehrimiz ilçeleriyle bir bütün olarak, ister sanayide ister tarım ve hayvancılıkta ister turizm sektöründe isterse lojistik veya bilişim gibi faaliyet alanlarında büyüme eğilimi göstersin, bizler şehrin bütününe kaynak akması açısından tüm yolları açmak ve bu yolların sağlıklı işlemesinden yana olacağız.

Kahramanmaraş'ta, kentin maddi refahı artarken, kesinlikle önümüzdeki on yıl ve sonrasında; çevreyi kirletmeyen, bozmayan, israf etmeyen ekolojik kent, yaşayanların hak ve hukukunu koruyan değişimci kent, güzelliği öne çıkaran ve duygulara hitap eden estetik kent olması için çaba sarf edeceğiz.

Biz; kuzeyiyle güneyiyle, köyüyle kasabasıyla, beldesi ve ilçesi ile planlı bir şehir, güvenli bir kent ve yaşanabilir bir Kahramanmaraş vadediyoruz. Kaynak üretmeyen kişi ve kurumların vaatleri afakidir, havada kalmaya mahkûmdur. Hedef, halen sosyo ekonomik gelişmişlik sıralamasında 81 il içinde 60. sırada olan ilimizi önce ilk 50 içerisine daha sonrada daha aşağılara taşımaktır.

 

DR. İRFAN KARATUTLU KİMDİR?

 

1965 Kahramanmaraş doğumludur. Sırasıyla Kahramanmaraş Albayrak İlkokulu, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi, Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanlığını tamamladı. 2006’da başladığı Ahmet Yesevi Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans Eğitimi yarıda bıraktı. İyi derecede İngilizce, orta seviyede Almanca ve Arapça biliyor.

Sağlık Bakanlığında 1991–1993 arasında Erzurum-Karaçoban İlçesi Sağlık Ocağı Hekimi ve Sağlık Grup Başkanı, 1993–1994 arasında Şanlıurfa-Birecik İlçesi Devlet Hastanesi Acil Servis Hekimi, 1994–1996 arasında Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Ocakları Şube Müdürü, İl Sağlık Proje Koordinatörü, İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve 1996-1999 arasında Şanlıurfa Doğum ve Çocuk hastanesi Acil hekimi ve Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptı.

1999-2003 arasında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanlık Eğitimi  aldı. 2004-2005’de Kahramanmaraş Türkoğlu Fizik Tedavi Merkezi Uzman Hekim-Başhekim Yardımcılığı, 2005-2006’da Kütahya-Yoncalı Hidroterapi ve Fizik Tedavi Hastanesi Başhekimliği görevlerini üstlendikten sonra 2007’den itibaren de Kahramanmaraş Özel Vatan Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Başhekim Yardımcılığını yürütüyor.

Kurs, seminer ve kongreler: 1995- Epidemiyolojik İnformation Kursu (E.I.C) (Sağlık Bakanlığı  - Hacettepe Üniversitesi), 1996- Olağanüstü durumlarda hekimlik kursu ( T.T.B.), 1999- 2013 Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Alanında 30 Adet Yurtiçi-Yurtdışı Seminer, Kurs Ve Kongre, 2005- Sağlıkta Dönüşüm Proğramı Yönetici Eğitimi (Sağlık Bakanlığı)

Üye olduğu dernek ve kuruluşlar: Türk Tabipleri Birliği, Türkiye Fizik Tedavi Uzman Hekimleri Derneği, Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği, Kahramanmaraşspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi (2008–2009), Kahramanmaraş Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı (2010–2011)

Siyasi tecrübesi: 2009-2011 AK Parti Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı (Tanıtım ve Medya); 2009 ve 2010 AK Parti Siyaset Akademisi Eğitim Kursları, 2010 AK Parti Siyaset Akademisi Sınavı Türkiye Birincisi; 2011 AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı

Evli ve iki çocuklu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.