Kendilerini Depremzede Olarak Tanıtıp Yerleştikleri Evi Sattılar: 3 Şüpheliye Soruşturma!

Dolandırıcılar, Eskişehir'de depremzede kılığına girip 63 yaşındaki Halime Kurt'u kandırarak evini çaldı. Olayda 150 bin lira ve 200 bin liralık altın kayboldu. Hukuki süreç başlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2023 10:44
Kendilerini Depremzede Olarak Tanıtıp Yerleştikleri Evi Sattılar: 3 Şüpheliye Soruşturma!

Eskişehir'de yaşayan 63 yaşındaki Halime Kurt'a ait evin, depremzede olduklarını iddia eden 3 kişi tarafından vekalet yoluyla başka birine devredildiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, depremzedelere yardım etmek isteyen Kurt, boş durumda olan evini paylaşmak amacıyla geldiklerini söyleyen ve kendilerini depremzede olarak tanıtan 3 kişiye açtı.

Şüphelilere güvenen Kurt, evi kendisinden habersiz 150 bin liraya bir başkasına devrettikten sonra dolandırıldığını fark etti. Ayrıca, şüphelilerin evden ayrılırken yaklaşık 200 bin lira değerinde altın ve telefon çaldıkları da ortaya çıktı.

Halime Kurt, yaşananları avukatı aracılığıyla Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, şüphelilerin depremzede olmadığı ve deprem bölgesiyle herhangi bir bağlantılarının olmadığı tespit edildi.

Kurt'un avukatı Muhammed Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin yalnız yaşadığını ve depremzedelere yardım etmek istediğini belirtti. Şüphelilerin müvekkilin güvenini kazanarak kendisine yardım etmesine izin aldıklarını, ancak daha sonra ona ait olan evi satmak için sahte vekaletname düzenlediklerini ve bu şekilde dolandırdıklarını ifade etti.

Yalçın, "Bu durumu fark ettikten sonra hemen suç duyurusunda bulunduk ve hukuki süreci başlattık. Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz" dedi.

Halime Kurt ise şüphelilerin kendisini depremzedesi olarak kandırıp dolandırdığını belirterek, diğer insanları da bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.