Kongrede Dünyaya Mesaj Vereceğiz

Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ile seçim sonuçları, yeni sistem ve kongre heyecanını konuştuk. vatandaşın ilgi istediğini söyleyen Avşaroğlu, başarılı siyasetin vatandaşın gönlüne giden yolu bulmakta olduğunu ifade etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ağustos 2018 17:14
Kongrede Dünyaya Mesaj Vereceğiz

24 Haziran seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz. Dulkadiroğlu istediği sonuca ulaştı mı?

İlçemizin oy oranına baktığımızda Türkiye geneli düşüş oranından çok daha az bir oy kaybıyla seçimi geride bıraktık. Kahramanmaraş genelinde il birinciliğimiz devam ediyor. Türkiye’de de metropol ilçeler arasında ikinciyiz. İttifaklar da işin içine girince aslında Türkiye birinciliğini yakalayabilirdik ama genel konjektürde bu şekilde oldu.

İl genelinde birinciyiz fakat milletvekili kaybımız oldu. Vatandaşımız 15 Temmuz ruhuyla birlikte ittifakın sonucu olarak bize gerekli mesajı verdi.

Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Bir ekonomik savaş veriyoruz. Neler söylemek istersiniz?

Ben bu savaşa ikinci 15 Temmuz diyorum. İlk 15 Temmuz’dan sonra her zaman ekonomiyi konuştuk. Böyle bir saldırı ve kuşatma bekliyorduk. Hükümetimiz sürekli hazırlık yapıyordu zaten. Nitekim bende özel sektörde inşaat işiyle uğraşıyorum. Sektöre verilen destekler lokomotifi tekrardan canlandırdı. Serbest piyasada çalışmam dolayısıyla yakın takipteyim. Vatandaşlardan aldığımız geri dönüşlere göre herkes bu savaşı kazanacağımıza inanmış bir vaziyette hükümetimizi destekliyor. İş dünyası tabi ki şikayetçi maliyetler artmış durumda ancak ülke olmadan bunlarında hiçbiri olmayacağı için herkes devletinden yana vaziyet almış durumda.

Vatandaşların bütün hizmeti siyasetçilerden beklemesi doğru mu? Sivil Toplum Kuruluşlarına bu konuda görev düşüyor mu?

Teknik bir insan gözünden bakmak gerekirse, her şey siyasetten bekleniyor. Aslında vatandaş kendi hakkını bilmiyor. Bu kitap okumamamızla da ilişkili. Bir kuruma gittiğimizde ne istediğimizi nasıl isteyeceğimiz bilmiyoruz.

STK’lar şehrin dinamikleridir. Bunlar olmadan olmaz. Bu kuruluşları harekete geçirmek lazım. Elbette bu hareketler de bir eksen etrafında tutulmalı aksi takdirde çok farklı kutuplaşmalar çıkabilir. Dolayısıyla stklar ortak akıl etrafında bir araya getirilmeli ve şehrin faydası için çalışabilmeliler.

AK Parti 18 Ağustos’ta kongreye gidiyor. Dulkadiroğlu teşkilatı olarak kongre sürecindeki programlarınızdan bahseder misiniz?

Kongre çok sıkıntılı bir döneme denk geldi. Genelde büyük salonlarda yapılıyordu ancak bu seferki bir miting havasında olması gayreti taşıyoruz. Çünkü bu kongrede dünyaya bir mesaj verilecek. Ben mahalle teşkilatlarımıza diyorum ki, ‘15 kişi ol bir minibüs ayarlayalım’. Şuan bu havada çalışıyorum, çünkü, bu bir kongre ama herkes bu işe sahip çıkmalı. Ben mahalle temsilcilerine bu şekilde talimat verdim. Başkanlık seçiminden sonra ilk kongrede tüm dünyaya bir mühür vurulacaktır.

Siyasette başarı kriteri nedir? Ne olmalıdır?

Vatandaş samimiyet istiyor. Birebir ilgi istiyor. Eski dönem siyaset biçimleri zaten yok. birkaç gündür milletvekillerimiz buradaydı. Ağlayan vatandaşlarda vardı. Gülen vatandaşlarda vardı. Yalnızca tanışmak için gelenler de oldu. Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı var. Vatandaşın gönlüne giden yolu bulmamız lazım. Vatandaş derdini anlatamayabilir, yanlış anlatabilir. Şöyle bir sorun var; vatandaş bizi her derdi çözen insanlar olarak görüyor. Derdini çözemediğin zamanda sitem ediyor. Aslında bizler vatandaşa çözüm yollarını gösteren insanlarız. Biz vatandaşın haksız işine aracılık edemeyiz. Haklı olanında yanındayız ona yol gösteririz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.