Kutlu yürüyüş reisine kavuştu

Kutlu yürüyüş reisine kavuştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2017 09:21
Kutlu yürüyüş reisine kavuştu

AK Parti’de İkinci Erdoğan dönemi dün yapılan kongre ile başladı. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın A takımına çevrilirken, 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın ismi de yeni MKYK listesinde yer aldı. AK Parti’nin yeni MKYK listesine 19 yeni isim girdi. Önceki MKYK listesindeki 31 isim yerini korudu.

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi dün yapıldı. Kongre için partililer sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Arena spor Salonu'nu doldurdu. 27 Ağustos 2014 tarihinde 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile görevini Ahmet Davutoğlu’na devreden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 998 gün sonra yeniden “aşkım, sevdam” dediği partisinin başına geçti.

ERDOĞAN'DAN AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA YENİLEME SİNYALİ

Teşkilatlarda önemli yapılanma içerisine girileceğinin mesajını veren Erdoğan, "Şimdi hedefimiz inşallah bu yıl sonuna kadar teşkilatlarımızda ciddi bir yenilemeye gitmektir. İnşallah bu olağanüstü büyük kongre ile birlikte il, ilçe, belde teşkilatlarımızda süratle bir yenilemeye gideceğiz. Ardından 6 aylık bir yol haritasını yine halkımızla paylaşacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, bin  370 delegenin imzasıyla Genel Başkanlığa tek aday gösterildi. 'İşte ordu işte komutan' sloganlarıyla karşılanan Erdoğan'ın ilk mesajı 2019 seçimleriyle ilgili oldu ve "Gece gündüz çalışacağız" dedi. Erdoğan'ın A Takımı belli oldu. Listede 31 isim yerini korudu 19 yeni isim var. Bazı isimler liste dışı kaldı.

GECE GÜNDÜZ YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililere hitap etti. Başbakan Yıldırım'a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Değerli yol arkadaşım Sayın Binali Yıldırım Bey, değerli yol arkadaşlarım; 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Bugün yine sizlerle beraberiz. Sizlerin heyecanı heyecanımızdır. Sabah 04.00'ten itibaren buradasınız. Bu kongredeki heyecanı paylaşmak üzere buradasınız. İzmir'den gelen bir midibüste bir kazanın olması bizleri üzdü. Hamd ediyoruz herhangi bir ölüm söz konusu değil, yaralılara şifa diliyoruz. İnşallah gündüz gece yürümeye devam ediyoruz ve emaneti bugünlere kadar taşıyan gönüldaşım, değerli yol arkadaşım Binali Bey'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Durmak yok, çok çalışacağız; ama unutmayın bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var buna devam edeceğiz. Üzerimizdeki spekülasyonların cevabını sandıkta vereceğiz.

ERDOĞAN'DAN AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA YENİLEME SİNYALİ

Teşkilatlarda önemli yapılanma içerisine girileceğinin mesajını veren Erdoğan, "Şimdi hedefimiz inşallah bu yıl sonuna kadar teşkilatlarımızda ciddi bir yenilemeye gitmektir. İnşallah bu olağanüstü büyük kongre ile birlikte il, ilçe, belde teşkilatlarımızda süratle bir yenilemeye gideceğiz. Ardından 6 aylık bir yol haritasını yine halkımızla paylaşacağız. 18-25 yaş aralığındaki genç kadroların bugün nasıl ki bu listede yer alıyorsa inşallah il, ilçe, belde teşkilatlarında da 18-25 yaş aralığındaki gençlerimizin yer almasını istiyorum, bunu da buradan duyuruyorum. Demokraside ve ekonomide ülkemizin standartlarını çok daha yükseğe çıkaracak bir programı en kısa sürede detay olarak sizlerle paylaşacağız. Biz partimizin ismini "Adalet ve Kalkınma" olarak rastgele belirlemedik. Biz Türkiye'nin geleceğini bu kavramlar üzerinde inşa etmek için yola çıktık ve işte bugünlere geldik. Bundan sonra aynı doğrultuda sürekli nefes tazeleyerek, sürekli kendimizi geliştirerek devam etmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN HANGİ BELEDİYE BAŞKANLARIYLA ÇALIŞACAĞINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin 3. Olağanüstü kongresinde yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin 3. Olağanüstü kongresinde belediye başkanlarına mesajı gönderdi. Erdoğan kimlerle yola devam edeceğini açıkladı. "Milletimize, partimize yük olan değil, yükü omuzlayan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz."

Bu sözlerin referandumda kendi il ve ilçelerinde kaybeden belediye başkanlarına dönük olduğunu ifade edildi.

İŞTE YENİ MKYK LİSTESİ:

Binali Yıldırım, Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Bülent Karakuş, Cahit Özkan, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Erol Kaya, Ethem Sancak, Fatih Şahin, Fevzi Şanverdi, Hacı Ahmet Özdemir, Hamza Dağ, Harun Karacan, H. Kübra Öztürk, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, E. Emrah Karayel, Jülide Sarıeloğlu, Mahir Ünal, Markar Esayan, Mehmet Emin Yılmaz, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Muş, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Recep Uncuoğlu, Rumeysa Kadak, Süleyman Soylu, Tamer Dağlı, Vedat Demiröz, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Zelkif Kazdal, Zeyid Aslan, Zeynep Alkış

YERİNİ KORUYAN İSİMLER

Abdulhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir  Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala,  Erol Kaya, Fatih Şahin, Fevzi Şanverdi, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Jülide  Sarıeroğlu, Mehmet Mehdi Eker, Markar Esayan, Mehmet Muş, Murat Baybatur, Mustafa  Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop,  Mustafa Yel, Nurettin  Canikli, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Vedat Demiröz, Zeyid Aslan ve Zeynep  Alkış mevcut MKYK'daki yerlerini korudu.

ÜÇ BAKAN YERİNİ KORUDU

MKYK'daki Bakanlar Kurulu üyelerinden, Başbakan Yardımcısı Nurettin  Canikli, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat  Albayrak yerini korurken, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu listede yer almadı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.