Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış Geliyor!

Yağmur ve kar yağışı 10 ilde etkili olacak! Hangi illerde kuvvetli yağış bekleniyor? Yetkililerden uyarı geldi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2024 18:30
Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış Geliyor!

MGM'nin tahminlerine göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olması öngörülüyor. Yağmur ve sağanak yağışlar, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kastamonu ve Sinop çevreleri, Kahramanmaraş, Antalya'nın iç ve batı kesimleri ile Akdeniz'in Toroslar kesiminde etkili olacak.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile birlikte Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinin yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

10 İlimizde Sarı Kodlu Uyarı!

MGM, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Van, Batman ve Şırnak illeri için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağış ve kar yağışı nedeniyle sel ve heyelan riski bulunuyor.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı'ndan Uyarılar

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Doğu Anadolu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yağış var. Doğuda karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde hafif yağmur. Marmara'da sis, güneydoğuda toz, doğuda çığ riski var. Sıcaklık 1-2 derece, batıda artacak. Çarşamba yağışla birlikte tekrar düşecek. Bugün Pazar İstanbul 14, İzmir 19, Antalya hafif yağmurlu 19, Ankara 13 derece. Salı günü Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde Mardin, Şırnak, Hakkari de yağış kuvvetli görünüyor, su baskını olabilir."

Vatandaşlara Dikkatli Olmaları Tavsiyesi

Yetkililer, kuvvetli yağış ve kar yağışı beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.