Türkiye Demir Ağlarla Örülüyor: Yeni Kent İçi Raylı Sistemler Hizmete Giriyor!

Türkiye'nin dört bir yanını demir ağlarla ören Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kent içi raylı sistem projeleriyle ulaşımı kolaylaştırıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2024 18:03
Türkiye Demir Ağlarla Örülüyor: Yeni Kent İçi Raylı Sistemler Hizmete Giriyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şehirler arası ulaşımı geliştirmenin yanı sıra kent içi ulaşımı da önemsediklerini vurgulayarak Türkiye'nin dört bir yanında kent içi raylı sistem projelerini hayata geçirdiklerini belirtti.

BÜYÜK KENTLERDE TRAFİK RAHATLATILIYOR

Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde demiryolu sektöründe yapılan büyük yatırımların yanı sıra büyük kentlerde yaşayan vatandaşların trafik sıkıntısını azaltmak adına kent içi raylı sistem projelerini hayata geçirdiklerini ifade etti.

TAMAMLANAN PROJELER VE DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR

Bu yılın başından itibaren Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası Kağıthane-Gayrettepe kesimi, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı sistem hattı ve Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın hizmete açıldığını dile getiren Uraloğlu, bunların sadece İstanbul'a yönelik olmadığını, Türkiye genelinde benzer projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Uraloğlu ayrıca Ankara, Kayseri, Antalya, İzmir, ve Gaziantep gibi şehirlerde de benzer projelerin tamamlandığını ve bu sayede 416 kilometrelik kent içi raylı sistem projesinin vatandaşların hizmetine sunulduğunu aktardı.

KOCAELİ'NDE ÖNEMLİ ULAŞIM YATIRIMLARI

Uraloğlu'nun açıklamalarına göre Kocaeli'de Gebze Sahil-Darıca OSB metrosu başta olmak üzere yeni raylı sistem hatları üzerinde çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattının da önemli bir projelendirme sürecinde olduğu belirtildi.

BÜYÜK YATIRIMLAR, BÜYÜK KATKI

Uraloğlu, Kocaeli'nin ulaşım altyapısına yönelik 264 milyar lira üzerinde yatırım yapıldığını, bu sayede şehrin uluslararası ticaret merkezlerinden biri haline geldiğini ve İstanbul ile bağlantısının güçlendirildiğini ifade etti.

KENT İÇİ ULAŞIMDA KALİTE VE KONFOR

Kocaeli'deki kent içi raylı sistem projeleriyle ilgili olarak Uraloğlu, Gebze Sahil-Darıca OSB Metro Hattı'nın 11 istasyonda hizmet vereceğini, tasarım hızı 90 kilometre olan araçlarla günde 330 bin yolcu kapasitesine sahip olacağını belirtti. Ayrıca bu hat, Gar İstasyonu ile Marmaray Hattı'na entegrasyon imkanı sunacak.

Uraloğlu'nun aktardığına göre, Kocaeli'nde yapılan bu yatırımlarla şehrin iç ve dış bağlantıları güçlenirken, vatandaşlara konforlu ve hızlı ulaşım imkanları sunulacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.