Milli ruh ve vatan sevgisi bizim kanımızda var

Milli ruh ve vatan sevgisi bizim kanımızda var

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2017 17:23
Milli ruh ve vatan sevgisi bizim kanımızda var

Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Diriliş Haber gazetesi yine Kahramanmaraş’ta bir ilke imza attı. Kahramanmaraş’ın tamamı renkli tek gazetesi Diriliş Haber her hafta özel röportajlarla okuyucularına ulaşıyor, Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röpartajlar gerçekleştiren Diriliş Haber 15 Temmuz’u unutmadı unutturmadı.​

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu,  15 Temmuz darbe girişiminde yaşadıklarımızı ve sonrasını gazetemize anlattı. Milli ruhun, Türk Milletinin kanında olduğuna işaret eden Emiralioğlu,  “İnsanlarımız darbe girişimini,  demokrasiye olan inancı ve seçilmişlere olan güveni ile dünyada eşi görülmemiş bir şekilde sokaklara çıkarak darbeyi püskürttü” ifadesini kullandı.

Toplum olarak 15 Temmuz’da neler yaşadık. Kendi izlenimlerinizle 15 Temmuz’u anlatır mısınız?

Ülkemiz hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Bu bir daha görmek istemeyeceğimiz bir olay. İnsanlarımız darbe girişimini demokrasiye olan inancı ve seçilmişlere olan güveni ile dünyada eşi görülmemiş bir şekilde sokaklara çıkarak darbeyi püskürttü. Darbe girişimi ülkemiz içerisindeki iş birlikçilerin dışarıdan aldıkları destekle gerçekleşti. İnşallah bir daha böyle bir olayı yaşamayacağız. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Bu millet devletine her zaman güveniyor. Çok güçlü bir devletiz. İslam âleminin bizden beklentileri var. Dik bir duruş sergiliyoruz. Bu millet birlik ve beraberlik içerisinde bütün kötülüklerin önüne geçeceğini hepimiz hayal ediyorduk. İnşallah bir daha böyle bir olayla karşılaşmayız.

e-003.jpg

Düşmanımız kimdi? Dış bağlantılardan bahseder misiniz, FETÖ denen hainler hakkında neler düşünüyor sunuz?

FETÖ 40 yıldır devletimizin içine sızmış. Uzun süredir hazırlık yapmış. İnsanlarımızı eğitim ve dini duygularla kandırmış. Ama bunların ciddi anlamda dış bağlantıları vardı. Almaları gereken talimatların hepsini dışarıdan almışlar. Bu devlet, bu toprakları seven herkesin. Türk milleti geçmişten beri lider odaklı gelmiştir. Liderimize güveniyoruz. Ne kadar dış bağlantılar olsa da, güçlü devletler onların arkasında olsa da başaramayacaklar.

15 Temmuz bizde neleri değiştirdi?

Her musibetin bir faydası vardır. Bizim birlikteliğimiz güçlendi. Devletimize nasıl sahip çıkmamız gerektiğini anladık. Bütün iyi görünenlere güvenmememiz gerektiğini gösterdi. En önemlisi de dini duygularımızı güçlendirdi. Ülkemizin dünyada ne kadar önemli bir yeri olduğunu gördük.

Olağanüstü hal ile birlikte mücadelemiz hangi noktaya geldi?

Devletimiz emniyetiyle, askeriyesiyle ve yargı organlarıyla bunu takip ediyorlar. Bu süreç sonuna kadar mücadele ile devam edecektir.

15 Temmuz süreci gelecek nesillere nasıl aktarılmalıdır?

Bu yaşadıklarımız gelecek nesillere iyi bir şekilde anlatılmalıdır. Devletimizin yüce bir organ olduğunu ve ne kadar önemli olduğunu anlatmamız lazım. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı içerideki örgütler ülkemizi ele geçirecekti. Devletimiz giderse bağımlı bir ülke haline gelecektik. 15 Temmuz darbe girişimini savuşturarak gelecek nesillere bağımsız devletin önemi gösterildi. Bu ülkenin bağımsızlığını kimseye vermediği gelecek nesillere yüzyıllarca anlatılacak bir süreç.

20170707aw116191_14.jpg

15 Temmuz milli ruhumuzu harekete geçirdi mi?

15 Temmuz’da 249 şehidimiz ve bunun yanında gazilerimiz var. Bunların içerisinde gençlerimiz var. Bu gençler tankların önünde durdular. Bu genç neslin vatana olan bağlılığının net göstergesi. İnsanların gençlerimiz üzerinde başka şeyler düşünüyorlardı. Ama milli ruh ve vatan sevgisi bizim kanımızda var.  Bu konuda eğitimin önemi ortaya çıkıyor. Eğitimin başkalarına bırakılmadan net bir şekilde yapılması gerekiyor. Gençlerimizin devletine ne kadar bağlı olduğunu gördük.

15 Temmuz’da Türkiye büyük üzücü olaylar atlattı. Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen ekonomide ciddi sarsıntılar olmadı. Bu süreçte tarım sektörü ne kadar etkilendi?

Devletimiz 15 Temmuz’un hemen sonrasında devam etmemizi sağlayacak davranışlarda bulundu. Sektöre doping olacak teşvikleri ortaya koydu. Kim vatanına en çok bağlıdır diye düşünüldüğü zaman çiftçimiz en önde gidiyor. Çiftçilerimiz gereken her şeyi yapmak için hazırlar. Devletimiz çiftçilerimize destek vermeye devam ediyor. Tarım sektörü 15 Temmuz’dan devletimiz sayesinde etkilenmemiştir. Çiftçilerimiz devletine destek olmaya devam ediyor.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.