SANKO Okulları AP Yetkilendirmesi ile Dünya Arenasında!

SANKO Okulları, uluslararası tanınmışlık kazanarak AP (Advanced Placement) Okulu oldu. Öğrencilerimiz dünya genelinde daha etkin bir geleceğe adım atıyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2023 11:28
SANKO Okulları AP Yetkilendirmesi ile Dünya Arenasında!

Sanko Okulları, "College Board" yetkilendirmesi alarak dünya genelinde tanınan bir "AP Okulu" haline geldi.

FIRAT MÜMTAZ ASYALI: "ÖĞRENCİLERİMİZ ULUSLARARASI ARENADA DAHA ETKİN OLACAK"

Sanko Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, bu yetkilendirmenin öğrencilerinin uluslararası alanda daha etkin olmasını sağlayacağını belirtti.

AP MÜFREDATI ARTIK SANKO FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ'NDE

Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri artık Türkiye'de ve dünyada birçok üniversitenin kabul ettiği AP (Advanced Placement) müfredatına sahip.

YENİ AP DERSLERİ VE PROGRAMLARI

2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla SANKO Okulları, Computer Science A, Physics 1, Calculus BC, Chemistry, Biology ve Psychology programlarını sunarak öğrencilere AP dersleri alma ve AP sınavlarına girme imkanı tanıyor.

genclerimize-uluslararasi-kapi-aciliyor-sanko-okullarinda-ap-dersleri-basliyor.jpg

FIRAT MÜMTAZ ASYALI: "GURUR VE SEVİNÇ ÇOK BÜYÜK"

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, bu başarının okulu ve Gaziantep'i gururlandırdığını ve gençleri uluslararası arenada daha değerli birer dünya vatandaşı haline getireceğini vurguladı.

AP PROGRAMI NEDİR?

AP (Advanced Placement) programı, dünyanın en prestijli uluslararası lise eğitim programlarından biridir. 1955 yılından bu yana uygulanmakta olup 60'tan fazla ülkede 6000'den fazla kurum tarafından sunulmaktadır.

ÜNİVERSİTE SEVİYESİNDE DERSLER VE SINAVLAR

Bu programa dahil olan öğrenciler, üniversite seviyesinde dersler alabilir ve üniversite seviyesinde sınavlara girebilirler. Bu, yurt dışı üniversite başvurularında avantaj sağlar ve özellikle ABD, Kanada ve İngiltere gibi ülkelerde lisede aldıkları AP derslerinden muafiyet elde etmelerini sağlar.

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNDE AVANTAJLAR

AP derslerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, dünya genelinde birçok üniversitede ders kredisi, ders muafiyeti ve burs olanaklarına sahip olabilirler. Bu program, öğrencilere üst düzey eleştirel ve analitik düşünme becerileri kazandırma fırsatı sunar.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.