SANKO Sanat Galerisi'nde Farklı Bir Deneyim: Amazon Kadınlar Resim Sergisi!

Zamana Dokunmak: Amazon Kadınlar" sergisiyle Melek Yıldız Ergül'ün büyülü dünyasına adım atın! SANKO Sanat Galerisi'nde, 15 Eylül - 6 Ekim arası ziyaret edilebilir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2023 18:23
SANKO Sanat Galerisi'nde Farklı Bir Deneyim: Amazon Kadınlar Resim Sergisi!

Samsun'un yetenekli ressamlarından Melek Yıldız Ergül, 15 Eylül 2023 tarihinde SANKO Sanat Galerisi'nde açtığı "Zamana Dokunmak" temalı "Amazon Kadınlar" resim sergisini sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Ergül, Anadolu'nun güçlü kadın figürlerini resimlerinde hayat bulan Amazon Kadınları'nı yaratırken, onların yaşam kültürlerini, danslarını, savaş aletlerini ve felsefelerini sanatsal bir bakış açısıyla tuvallerine taşıdığını ifade etti. Amazon kadınlarının Anadolu topraklarında bıraktığı izleri anlatan Ergül, SANKO Sanat Galerisi'nin misafirperverliğiyle eserlerini Gaziantepli sanat tutkunlarıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor.

zamana-dokunmak-amazon-kadinlar-sergisiyle-sanatin-derinliklerine-yolculuk.jpg

Ergül'ün kişisel sergisinde toplamda 30 eser yer alıyor. Sanatçı, eserlerini ziyaretçilere sunmaktan büyük bir keyif aldığını belirterek, SANKO Ailesi ve Gaziantepli sanatseverlere ilgileri için teşekkürlerini iletti.

Melek Yıldız Ergül'ün çarpıcı soyut figüratif eserlerinden oluşan "Zamana Dokunmak" temalı "Amazon Kadınlar" resim sergisi, SANKO Park AVM'nin üçüncü katında yer alan SANKO Sanat Galerisi'nde 6 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

MELEK YILDIZ ERGÜL:

Ressam Melek Yıldız Ergül, Samsun'un yetiştirdiği bir sanatçıdır. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra resim ve sanat tarihi öğretmenliği yaparak öğrencilere sanat sevgisi aşıladı. Ergül'ün sanatındaki ana tema, güçlü Amazon Kadınları'dır. Bu temayla birçok ulusal ve uluslararası sergiye katılan sanatçının eserleri, birçok müze ve özel koleksiyonda yer almaktadır. Sanatçı, çalışmalarını Samsun'daki atölyesinde sürdürmekte olup, GESAM, ASGAD ve SAKÜDER gibi önemli sanat kuruluşlarının üyesidir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.