Tarihi An: Kim Milyoner Olmak İster 1 Milyonluk Sorusu: Osmanlı'nın Tarihi Rolü!

Tarih yazan an! Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyonluk soru: Osmanlı Devleti hangi ülkeyi desteklemiş? Cevap: Kuzey Amerika. Heyecanı kaçırma!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ekim 2023 16:44
Tarihi An: Kim Milyoner Olmak İster 1 Milyonluk Sorusu: Osmanlı'nın Tarihi Rolü!

Kim Milyoner Olmak İster programının tarih yazdığı an! İşte 1 milyonluk Türk lirası değerindeki soru ve doğru cevabı...

ATV kanalının ekrana kilitlediği fenomen yarışması "Kim Milyoner Olmak İster?", 1 Ekim 2023 Pazar günü yayınlanan son bölümünde büyük bir sürprize imza attı. Programda, tam 1 milyon liralık değeri olan tarihi bir soru soruldu ve cevabı izleyenleri büyüledi. İşte 1 milyon liralık sorunun ve doğru cevabının detayları...

ATV'nin fenomen yarışması Kim Milyoner Olmak İster'de büyük bir heyecan yaşandı. Geçtiğimiz bölümde 500 bin liralık değeri olan bir soruya doğru cevap veren yarışmacı Ahmet Talha Dağlı, 1 milyon liralık değeri olan bir soruyu açma hakkını kazandı.

osmanli-devleti-ve-amerikan-ic-savasinin-arka-plani.jpg

KİM MİLYONER OLMAK İSTER 1 MİLYONLUK SORU VE YANITI

SORU: 1861-1865 yılları arasındaki Amerikan İç Savaşı sırasında hangi ülke, açıkça köleliğe karşı olan Kuzey'i desteklemiş ve köleliği savunan Güney Konfederasyonu'na ambargo uygulamıştır?

CEVAPLAR:

A) Fransa

B) Osmanlı Devleti

C) Avusturya-Macaristan

D) Birleşik Krallık

YANIT:

B şıkkı - Osmanlı Devleti

Osmanlı Devleti, Amerikan İç Savaşı döneminde köleliğe karşı olan Kuzey'i desteklemiş ve köleliği savunan Güney Konfederasyonu'na ambargo uygulamıştır. Bu, Osmanlı Devleti'nin o dönemdeki uluslararası ilişkilerinde ve ticaretinde oynadığı önemli rolü göstermektedir. Osmanlı İmparatorluğu'nun köleliği reddeden ve Kuzey'i destekleyen bir tutum benimsemesi, o dönemin siyasi ve diplomatik dinamikleriyle uyumlu bir karardı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.