SANKO Üniversitesi'nde Bebek Kalp Ameliyatı: Sağlıkta Yenilik!

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde tarihi bir an! İlk kez bebeğe başarılı kalp ameliyatı yapıldı. Sağlık kahramanları, yaşam umuduyla aileyi buluşturdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2023 12:31
SANKO Üniversitesi'nde Bebek Kalp Ameliyatı: Sağlıkta Yenilik!

SANKO Üniversitesi Hastanesi, önemli bir başarıya imza atarak ilk kez bir bebeğe kalp ameliyatı gerçekleştirdi. 2 kilo 400 gram ağırlığındaki bebek, kalbindeki pıhtı nedeniyle açık kalp ameliyatı geçirdikten sonra sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edildi.

Anne T. C. (32), bebeğinin sağlık sorunlarıyla başa çıkmak amacıyla özel bir sağlık kuruluşuna başvurduklarında, önce hidrosefali (beyinde sıvı birikmesi) teşhisi konulduğunu, ardından kalbindeki bir kitle tespit edildiğini açıkladı.

Bebeğinin tedavisi için SANKO Üniversitesi'ne yönlendirilen T. C., "Prof. Dr. Ünal Sarıkabadayı, kızımı takibe aldıktan sonra diğer birimlerden doktorlarla görüşerek kızımın hayatını riske atmadan ameliyat planını oluşturdular" dedi.

Bebeğin annesi, sürecin zorlu olduğunu belirterek, "Kızımın hayatını riske atan bir pıhtı vardı ve bu pıhtının koparak akciğere gitme riski vardı. Ameliyat için 12 gün bekledik, üç saate yakın süren başarılı bir operasyonun ardından kızımın kalbindeki pıhtı temizlendi. Hidrosefali tedavisi devam ediyor, ancak kızım hayata tutunmak istiyor. Kızım yaşamayı çok istedi ve doktorlarımız da ona umut oldular" şeklinde konuştu.

sanko-universitesinde-bebek-kalp-ameliyati-saglikta-yenilik.jpg

Prof. Dr. Ünal Sarıkabadayı, sağlık sorunları yaşayan 58 günlük bebeğin tedavisini üstlendiklerini belirterek, "Yaşadığı ciddi sağlık sorunları nedeniyle hastanemize yönlendirilen bebek, yenidoğan yoğun bakımımızda 24 saat gözetim altında tutuldu. İlaç tedavisine yanıt alınamayınca, kalp ve damar cerrahisi bölümüyle görüşmeler sonucu açık kalp cerrahisinin gerekliliğine karar verdik" şeklinde açıklamada bulundu.

Bölgede kalp hastalığı olan çocuk hastaların cerrahisinin büyük bir sorun olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sarıkabadayı, "Başka merkezlerce kabul edilmeyen hastamız, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bülent Meşe tarafından başarıyla ameliyat edildi. Hastanemizde kalp hastalığı nedeniyle ameliyat edilen ilk bebek hastamızdır" dedi.

Doç. Dr. Bülent Meşe ise bebeğin ameliyatını gerçekleştirirken, "Yenidoğan yoğun bakımda hidrosefali nedeniyle tedavi gören ve kalbinde kitle tespit edilen bebeğimizi değerlendirdiğimizde, kitlenin sağ kulakçık içinde ve kulaklıklar arasındaki duvardan kaynaklandığını tespit ettik" açıklamasında bulundu.

Meşe, "Hazırlıkları yaparak bebeği açık kalp ameliyatına aldık. Cerrahi müdahale ile kalpteki kitlenin çıkarılmasını başarıyla gerçekleştirdik. Güzel ve özenli bakımın ardından bebeği sağlıklı bir şekilde ailesine teslim ettik. Tüm ekip arkadaşlarıma ve hastaneme teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.