Seçim takvimi tamamlandı! İşte ittifak için son başvuru tarihi

YSK, seçim takvimi çalışmalarını tamamladı. YSK'nın seçim takvimini tamamlayarak Resmi Gazete'ye gönderildiği öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2018 18:08
Seçim takvimi tamamlandı! İşte ittifak için son başvuru tarihi

YSK, seçim takvimi çalışmalarını tamamladı. YSK'nın seçim takvimininde Cumhurbaşkanlığı için aday gösterme tarihleri belli oldu. Buna göre 4-9 Mayıs tarihlerinde aday gösterilebilecek. Öte yandan, YSK'nın seçim takvimini tamamlayarak Resmi Gazete'ye gönderildiği öğrenildi.

YSK, seçim takvimi çalışmasını tamamladı. Takvim birazdan Resmi Gazete'de yayınlanacak. 5 gün olan Cumhurbaşkanı adaylığı başvuru süresi 6 güne çıkarıldı, 4-9 Mayıs arası aday olunabilecek.

CUMHURBAŞKANI ADAY GÖSTERME TARİHİ 4-9 MAYIS

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimine ilişkin çalışmasını tamamlayarak, yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderdi.

Seçim takvimininde cumhurbaşkanlığı için aday gösterme tarihleri belli oldu. Buna göre 4-9 Mayıs tarihlerinde aday gösterilebilecek.

İTTİFAK İÇİN SON TARİH 6 MAYIS, LİSTELER İÇİN İSE 21 MAYIS

Takvime göre ittifak için son başvuru tarihi 6 Mayıs olacak. Milletvekilleri aday listeleri için son tarih 21 Mayıs olarak belirlendi.

YURT DIŞINDA 12 GÜNLÜK OY VERME SÜRESİ

Yurt dışında oy verme işlemi 7 Haziran'da başlayacak, 19 Haziran'da sona erecek.

YSK BAŞKANI: SEÇİM TAKVİMİ BUGÜN YAYIMLANACAK

YSK Başkanı Sadi Güven Güven, YSK binasına girişinde gazetecilere, 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleriyle ilgili süreç hakkında açıklamada bulundu. Bugün mümkün olduğunca çabuk şekilde seçim takvimini yayımlayacaklarını bildiren Güven, "Hazırladığımız genelgeleri de yayımlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BAHÇELİ VE YILDIRIM, "TAKVİM AÇIKLANINCA HAREKETE GEÇECEĞİZ" DEMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli de, Başbakan Yıldırım ile gerçekleştirdiği seçim sohbetinde, "Hazırız, YSK'nın takvimi açıklamasıyla harekete geçeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.