Siyasi istikrar Türkiye’yi üst seviyelere taşır

Siyasi istikrar Türkiye’yi üst seviyelere taşır

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2017 13:28
Siyasi istikrar Türkiye’yi üst seviyelere taşır

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Abdullah Çinkay, 16 Nisan Referandum hakkında açıklamalarda bulundu. Çinkay, Türkiye’nin Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemini desteklemesiyle birçok avantaj elde edeceğini belirterek, Siyasi İstikrarın Türkiye’yi üst seviyelere taşıyacağını söyledi.

Çinkay, İki başlılık ve Koalisyon hükümetlerinin Türkiye’ye her zaman zarar verdiğinin altını çizerek, Modern Dünya’ya ayak uyduran yeni Dünya düzeninde söz sahibi olma ideali ile yola çıkan Türkiye’nin önünün açılması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE’DE BİR SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR MI?

“Türkiye’de sistem değişikliğine ihtiyaç var. Yaşımız gereği Geçmiş dönemlerde ülkemizde yaşanan, ikibaşlılığın getirdiği  birçok sıkıntıyı  yaşadık. Koalisyon dönemleri, çok kısa süren hükümet süreleri, ülkeye dışarıdan yapılan çeşitli müdahalelerle istikrarsız hale getirilmesi ve buna benzer sebepler neticesinde önce ihtiyaçmış gibi gösterilip sonrasında yapılan darbeler her seferinde büyümenin, istikrarın, güçlü ülke algısının onlarca yıl geriye gitmesine sebep oldu. 2002 den bu yana zorlu süreçler yaşansada ülkede atılım ve gelişme meydana geldi. Türkiye’nin dününe, bugününe ve yarınından beklentilerine bakıldığında; kayıp olan yıllar, toparlanan bir dönem ve zirve yapmayı hedeflemiş bir ülke gözükmektedir. Bununla beraber mevcut bulunan sistemde yönetimlerden oluşacak zafiyetlere bu zafiyetlerin getireceği ekonomi dalgalanmalarına bu ülkenin tahammülü yoktur. Zaman çok kıymetli bir hazinedir. Yeni oluşması hedeflenen sistemde yönetim şeklininde değişiyor olması istikrarın uzun vadeli olması, güçlü bir Türkiye’nin sinyallerini vermektedir. Tek elden yönetim her zaman iyidir. Başarıyı yakalamış hiçbir şirkette ve ülkede çift başlılık yoktur.Bugün güçlü bir Türkiye hedefi olan ve Modern Dünya’ya ayak uyduran yeni Dünya düzenin söz sahibi olma ideali ile yola çıkan bir Türkiye var.”

BU SÜRECİ NEDEN DESTEKLEMELİYİZ?

 “Siyasi istikrar her şeyden önemlidir. Türkiye’deki siyasi istikrar ülkenin ekonomisinin aynı oranda gelişmesine ve büyümesine zemin hazırlar. Dünya’da ticaret yapmak istediğiniz ülkeler veya firmalar öncelikle ülkenizdeki siyasi istikrarın durumuna bakarlar daha sonra sizle iletişime geçerler Dünya üzerinde söz sahibi bir ülke konumuna geçebilmek için, Rakiplerimizin, düşmanlarımızın ve dünya devletleriyle olan ilişkilerimizde güçlü taraf olabilmek için Siyasi İstikrar çok önemlidir

Ülkeler halkalar ile birbirlerine bağlıdırlar, uluslararası  ticarete  baktığımız zaman küresel ekonominin gerekleri bütün ülkelerin birbirlerine bağlı olduğu sonucunu bize gösterir. Yani ekonomi anlamında bütün ülkeler birbirlerine muhtaçtır. Kimin daha güçlü bir yapısı olursa onun sözü dinlenir. Biz bunu savunuyoruz Türkiye’nin Yeni dünya düzeninde söz sahibi bir ülke konumunda olmasını istiyoruz ve bu süreci destekliyoruz.”

16 Nisan referandumunun hayırlı geçmesini temenni ediyorum. Beklentimiz sonuçtan EVET çıkmasıdır.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.