SUSAN DEĞİL KONUŞAN MECLİS OLMALI

KMTSO Meclis Üyesi Gazeteci Mehmet Yüzbaşıoğlu oluşan yeni yönetim ve meclisten birçok yeni isimler olduğunu ve bu isimlerle henüz yeni çalışacak olmalarından dolayı nasıl bir ekip ruhu oluşacağını henüz net olarak kestiremediklerini ama her şeyden öte s

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
SUSAN DEĞİL KONUŞAN MECLİS OLMALI

   KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük liderliğinde tek liste halinde yapılan seçim sonuçlarının baştan bu yana titizlikle hazırlandığını dile getiren Mehmet Yüzbaşıoğlu, genç ve dinamik bir yapının oluştuğunu ve hedeflere ulaşma noktasında bu ekibin iyi işler yapacağı kanısında olduğunu söyledi.

İnsanların Beklentilerine Cevap Verecek Çalışmalar Yapılmalı

İnsanların Ticaret ve Sanayi Odasından çok farklı beklentileri olduğunu belirten Usta Gazeteci Yüzbaşıoğlu taki yerel yönetim ve devletin üstleneceği hizmetlerin dahi odanın yapması gereken bir görevmişçesine bir beklenti oluştuğuna dikkat çekerek,  bu bağlamda yeni ekibin çok önemli bir yükün altına girdiklerinin farkında olmaları gerektiğini kaydetti. Bu görevin bilincinde olan, kendi meslek dallarında başarıyı yakalamış ve vizyonu olan insanların bu görev bilinciyle bu şehre güzel hizmetler sunma gayreti içerisinde olmaları gerektiğini dile getiren Mehmet Yüzbaşıoğlu, bu çalışmalara meclis üyeleri olarak kendilerinin de sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.

Derse İyi Çalışmak Lazım

Daha önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de KMTSO Meclisinde kendisine yer bulan Mehmet Yüzbaşıoğlu, oluşan yeni yönetim ve meclisten birçok yeni isimler olduğunu ve bu isimlerle henüz yeni çalışacak olmalarından dolayı nasıl bir ekip ruhu oluşacağını henüz net olarak kestiremediklerini ama her şeyden öte susan değil, konuşan bir meclisin olması gerektiğini söyledi. Bu şehre hizmet etmek için mecliste bulunan herkesin sesini duyurması, konuşması gerektiğine vurgu yapan Yüzbaşıoğlu, konuşacak herkesin de konuşmadan önce dersine iyi çalışmış olması gerekir, dedi.

Sorunların Büyüklüğü Değil, Sorunları Gerekli Yerlere Taşımak Önemli

Kahramanmaraş’ın eğitim, kültür, sağlık, işsizlik gibi birçok sorunlarının olduğunu söyleyen Yüzbaşıoğlu bu sorunları yönetim ve meclis başkanı ve milletvekilleri kanalıyla TBMM’ye taşıyacak olan kişilerin kendileri olduğunu belirterek bunun da tek ama gür bir sesle olacağını kaydetti. Sorunların her dönemde farklı şekillerle karşılarında duracağını kaydeden Yüzbaşıoğlu, sorunların büyüklüğünün önemli olmadığını, önemli olan şeyin sorunların nasıl çözülebileceği noktasında oluşan fikirlerin gerekli yerlere ulaştırılması olduğunu belirtti.

Ticaretin Geliştirilmesi İçin Çaba Göstermeliyiz

Kahramanmaraş sanayisinin yapılan ihracatlar vesilesiyle fena sayılmayacak bir noktada olduğunu belirten Yüzbaşıoğlu, sanayi ile kıyaslandığında ticaretin çok zayıf bir noktada olduğunu ve bu bağlamda Kahramanmaraş’ın git gide içine kapandığını söyledi. Kahramanmaraş’a dışarıdan insanları çekebilecek yeni kaynakların olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Gazeteci Yüzbaşıoğlu, açılan bir yeni AVM ile birlikte şehrin ticaret merkezi olan Trabzon caddesinin deyim yerindeyse boşaldığını söyledi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının isminde yer alan ticaret ve sanayi dallarının dengeli bir şekilde çalışma yapılarak hem sanayicinin hem de ticaretle uğraşan insanların birlikte kalkınmalarını sağlayacak projeler üretilmesinin doğru olacağını savunan Yüzbaşıoğlu, özellikle ticaretin geliştirilmesi ve dışarıdan kaynak akışının sağlanması konusunun tartışılarak çözüm yollarının araştırılmasının doğru olacağını kaydetti. Kahramanmaraş’ta son zamanlarda özellikle belediyenin öncülüğünde şiir festivalleri gibi etkinlikler vasıtasıyla çok sayıda davetli misafirlerin geldiğine dikkat çeken Yüzbaşıoğlu, davetli misafirlerden ziyade şehrimize davetsiz misafirlerin gelmesi gerektiğini söyleyerek gelen her insanın Kahramanmaraş ekonomisine yön vereceğini ve tanıtımında etkili olacağını belirtti.

Meslek Grupları Sorunları Meclise Taşımalı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının Kahramanmaraş’a katkılarının mutlaka olduğunu söyleyen Yüzbaşıoğlu, yeni dönemde daha da katkılar sağlayacak projelerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti. KMTSO’da bu zamana kadar hep sanayinin konuşulduğunu dile getiren Yüzbaşıoğlu artık ticaretinde konuşulmasının gerekliliğine vurgu yaptı. 20. Grupta beyaz eşya ve mobilya grubunda başkanlık görevini üstlendiğini hatırlatan Yüzbaşıoğlu, kendi gruplarında ticareti konuşacaklarını belirterek her meslek grubunun da sorunları konuşarak çözüm yollarını odaya taşımaları gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.