Suyu ısındı

Suyu ısındı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2017 09:44
Suyu ısındı

Kazan kaldıran muhalifleri kapının önüne koymakla tehdit eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti içinde ‘istenmeyen adam’ ilan edildi. Avrupa’daki muhalifler de ‘Kılıçdaroğlu gitsin’ toplantısı yaptı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “seçim zaferi” zannettiği referandum hezimetinin ardından CHP’de ortalık iyiden iyiye karıştı. Yönetimi eleştirenleri “kapının önüne koymakla” tehdit eden ve Fikri Sağlar’ı disipline sevk eden Kılıçdaroğlu’na, son kurultayda genel başkan adayı olarak yarışan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den de sert tepki geldi. İnce 13 CHP’li milletvekili ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, “İstediği kişiyi genel başkan yardımcılığından alıp istediğini genel başkan yardımcısı yapan bir parti genel başkanının Cumhurbaşkanı’nı istediği kişiyi vali atamakla suçlamaya hakkı yoktur. Önce partide demokrasi, sonra ülkede demokrasi demeliyiz” ifadeleriyle Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. 

BAŞTAN AŞAĞI YENİLENMELİ

Muharrem İnce,  partideki değişimin acil ihtiyaç olduğunu söyledi. İnce,  Kılıçdaroğlu yönetimine, “Partimizi lütfen yormayın. Ülkemizi lütfen yormayın. Olağan kurultay diyerek 8 aya yayarak tartışmayı uzatmayın. Değişim taleplerini kapatmaya çalışmayın. CHP’nin yeni kadrolara, yeni söylemlere ihtiyacı vardır. Bunu zamanında yapmazsanız, zamanı yöneten olmaktan çıkar, zamanın yönettiği kişi olursunuz. Toplayın olağanüstü kurultayı, bu işi bitirin.” çağrısında bulundu. 

“DEĞİŞİM ACİL İHTİYAÇ”

Partideki değişimin acil ihtiyaç olduğunu kaydeden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Partimizi lütfen yormayın. Ülkemizi lütfen yormayın. Olağan kurultay diyerek 8 aya yayarak tartışmayı uzatmayın. Değişim taleplerini kapatmaya çalışmayın. ‘Ben aday değilim, ama adayı ben belirlerim’ demek, ‘Ben aday olursam seçimi kazanamam’ demektir. 

Bu anlayış, yenilgi ruhunun içselleştirildiğini göstermektedir. Bu durum, yeni bir heyecana ihtiyaç olduğunu göstermektedir. 16 Nisan’a kadar çok iyi bir çalışma yürüttük ama o günden sonra böyle olmadı. AKP kanunsuz bir başvuru yaptı. YSK tamamen kanunsuz bir karar verdi. 

CHP yönetimi de ne yazık ki üzerine düşeni yapamadı. 30’u 35 yapmak yetmiyor. Artık 50+1 gerekiyor. CHP kendini bu yeni düzene göre yeniden düzenlemelidir. 

Kurultay isteyenleri disipline gönderirim demek yerine, birlikte kahve içmeye ihtiyacımız vardır. 

Kavga lüksümüz yok” ifadelerini kullanan İnce, “Bu delegeler Genel Başkanı bine yakın oyla seçti. Delegelere güveneceğiz. Kendi üyesinin eleştirilerine katlanamayanlar, büyük uzlaşmayı nasıl kuracaklar.

 2019’da yapılacak seçimlerde milliyetçilerle, Kürtlerle, bizim dışımızda oluşumlarla nasıl bir araya gelecekler. Kendi arkadaşlarına katlanamayanlar bunu millete nasıl anlatacaklar” dedi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.