TARİHİ MEKANLAR YETERSİZ

TARİHİ MEKANLAR YETERSİZ

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
TARİHİ MEKANLAR YETERSİZ

Kahramanmaraş’ta yaklaşık olarak 10 yıldır hediyelik ve otantik eşya sektöründe çalışan Erdal Yardımcı Diriliş Haber Gazetesi’ne bazı açıklamalarda bulundu.

Kapalı çarşının turist anlamında çok sıkıntı çektiğine değinen Erdal Yardımcı, Tarihi mekanların da yetersizliğinden söz ederek şunları söyledi: “Kahramanmaraş Kapalı Çarşısının turist anlamında sıkıntıları var. Kapalı çarşıya turist gelmiyor. Kapalı çarşı turisti çekmiyor desek daha doğru olacak. Bunun birinci sebebi çarşıda tarihi mekan çok az ve çarşıya yeteri kadar bakılmıyor. Tarihi mekanların daha çok takip edilmesi ve bakımların zamanında yapılması gerekiyor. Burada tadilat yapan ustalar bile yaptıkları işi beğenmiyor.

Konuşmasına devam eden Yardımcı, Çarşıda yeterli denetim olmadığını ve çarşının içerisinde seyyar satıcıların yoğun olduğunu söyledi. Kendisinin vergi ödediğini ve seyyar satıcıların vergi ödemeden aynı ürünü daha ucuza sattıklarına değinen Yardımcı; “Kapalı çarşıda uygun bir denetim yok. Her yer seyyar satıcı olmaya başladı. Biz dükkana vergi ödüyoruz, bizim sattığımız eşyanın aynısını seyyar satıcılar vergisi olmadan satıyor ve daha ucuza satıyor. Bu yüzden de biz kazanamıyoruz.” dedi. 

DAHA FAZLA RÖPORTAJ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.