Tarlada kilosu 35 kuruş pazarda tanesi 7 lira!

Tarlada kilosu 35 kuruş pazarda tanesi 7 lira!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2017 10:21
Tarlada kilosu 35 kuruş pazarda tanesi 7 lira!

Bursa'da bulunan lahana üreticileri kilosunu 35 kuruşa verdikleri mamüllerin pazarda 7 liradan satılmasına tepki gösterdi.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde lahana ve brokoli hasadı devam ediyor. Son günlerde yağan şiddetli kar yağışı sebebiyle brokoliler tarlada dondan çürüdü. Üreticiler, kendilerinin kilosunu 35 kuruşa sattıkları lahananın pazarda tanesinin 5-7 lirasından satılmasına isyan ediyor. Brokolinin ise fiyatından memnun olan çiftçi, soğuklardan dolayı zarar gören mahsullerine üzülüyor.


''ÜRETİCİLER EN ÇOK PAZARLA TARLA ARASINDAKİ FİYATTAN ŞİKAYETÇİ''

Yenişehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Ay, "Lahana tarlada 30-35 kuruştan, brokoli ise 1,5-2 liradan satılıyor. Yenişehir ovasında 5 bin dönüm araziye lahana ekildi. 1 dönüm tarladan 7-8 ton lahana çıkıyor. Üreticiler en çok pazarla tarla arasındaki fiyattan şikayetçi. Tarlada kilosu 30-35 kuruş arasında satılan lahananın tanesi pazarda 5-7 lira. Arada büyük bir uçurum var. Burada parayı aracılar kazanıyor.'' dedi.


''BELEDİYENİN BİR ÇARE BULMASI LAZIM''

Belediyelerin bu fiyat farkına bir çare bulması gerektiği belirten Ay, ''Bir lahana 6-9 kilo geliyor. Lahana genellikle turşularda ve yemek sanayiinde kullanılıyor. Brokolinin tarla fiyatı 1,5-2 lira. Brokoli fiyatlarından memnunuz. Yenişehir ovasında bin 500 dönüm brokoli ekildi. 1990 yılından itibaren Yenişehir'de brokoli yetiştiriliyor. Brokoli son yağan kar ve soğuktan az da olsa zarar gördü" dedi.

 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.