TRT1'de Kahramanmaraş'ın lezzet şöleni!

TRT1'de Kahramanmaraş'ın eşsiz lezzetleriyle tanışın! Kelle Paça, İçli Köfte, Maraş Biberi ve daha fazlası için Alişan ile Hayata Gülümse'yi kaçırmayın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2024 13:19
TRT1'de Kahramanmaraş'ın lezzet şöleni!

Kahramanmaraş'ın zengin gastronomik mirasından bir parça olan Kelle Paça, İçli Köfte, Zeytinyağlı Kuru Dolma, Maraş Biberi, Sumak Ekşisi, Kekik ve Tarhanası, TRT1'in sevilen programı Alişan ile Hayata Gülümse'de özel bir bölümde izleyicilerle buluştu.

İstanbul'da yaşayan Kahramanmaraşlıların uğrak noktası olan Edirnekapı'daki Kahraman MARAŞ PAÇA'nın sahibi ve KENTMARAŞDER Genel Başkanı Bilal ARDIÇ, programda Kahramanmaraş'a özgü lezzetleri tanıttı. Tarihi ve mistik atmosferiyle dikkat çeken Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii'nin yanında yer alan bu mekânda gerçekleştirilen çekimlerde, Avukat Bekir Dedeler, gazeteci Mustafa Nuri Şirin ve Alişan arasında MARAŞ ACI BİBERİ yeme yarışması düzenlendi. Yarışmacılar, kaşık kaşık saf Maraş Biberi yiyerek yoğun acılığa karşı ter döktüler.

Kahramanmaraşlıların mutfak kültürünü ve lezzetlerini tanıtarak, mekânda kullanılan malzemelerin çoğunun Kahramanmaraş'tan geldiğini belirten Bilal ARDIÇ, "Biz Kahramanmaraşlılar olarak, mekânımızda kullandığımız tüm kelle ve kuru dolmaların yanı sıra mutfağımıza giren her şeyin Kahramanmaraş'tan geldiğini gururla ifade ediyoruz" dedi. Programın çekimleri tamamlandı ve önümüzdeki hafta içinde TRT1'de yayınlanacak.

TRT1 için özel olarak Edirnekapı'nda gerçekleştirilen Maraş Yöresel Lezzetleri programına araştırmacı yazar Nuray Karpuzcu, Uluslararası Dondurmacılar Derneği Başkanı Mesut Uslu, Avukat Bekir Dedeler, gazeteci Eyüp Kadir Kılcı ve Zeytinburnu Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Necati Kalem de katılarak manevi destek verdiler.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.