Türkiye yeni Dünya düzenine uymalı ve başkanlığa ‘evet’ demeli

Türkiye yeni Dünya düzenine uymalı ve başkanlığa ‘evet’ demeli

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2017 16:02
Türkiye yeni Dünya düzenine uymalı ve başkanlığa ‘evet’ demeli

MÜSİAD  Kahramanmaraş  Şube Başkan Yardımcısı Selahattin Sandaloğlu, Türkiye’nin yeni dünya düzenine uyarak Başkanlık Sistemine geçmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Sandaloğlu, Mevcut Sistemin ülke içerisinde büyük tıkanıklıklara yol açtığını belirterek, Eli kolu bağlı bir şekilde sistemin yönetilemeyeceğini kaydetti.

Türkiye’nin yeni sistem ile birlikte üreten bir ülke konumuna geleceğini belirten Sandaloğlu, MHP’nin sürece olan katkısının büyük önem arz ettiğini belirtti.

Sandaloğlu Türkiye’nin Kendi Savunma Sanayisini kurma yolunda önemli adımlar attığını belirterek, ‘Artık kendi silahımızı üretip kullanıyoruz ve dışarı satabiliyoruz. Bu büyük hamleler yeni sistem ile daha da artacaktır.’ Dedi.

TÜRKİYE’DE SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR MI?

Biz 1980’li yılları gördük. O dönemlerdeki kanunların çıkmadığı zamanları, Koalisyon zamanlarını, Kıtlık zamanlarını gördük. Türkiye’de hiçbir iş yapılamaz hale geldiği zamanları yaşadık. Bir Turgut Özal’ın zamanında yenilik yapıldı o zamanlar rahatlamıştı bu millet.

Ak Parti hükümeti başa gelince 14 yılda ülkemizde çok büyük değişiklikler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük gayretleri ile olmuştur. Bu büyük değişiklik ve gayretlere rağmem parlementer sistemin sebep olduğu tıkanıklıklar hat safhalara gelmiştir.Bu tıkanıklıkları aşmak içinde  Başkanlık Sistemine ihtiyacımız vardır.Yeni sistem çok büyük avantajlar sağlayacak. Parlamenter sistemdeki problemler kolayca çözüme ulaşacak ve ülkenin önü açılacaktır. Bugün çok basit bir kanun teklifi çıkaramıyoruz ya da çıkartılmasına izin verilmiyor. Örneğin işini yapmayan  657 Sayılı kanuna tabii devlet memurunu kolay kolay görevden alamıyorsunuz, Aldığınız zaman Danıştay’a müracaatı ile  görevine geri dönüyor. Yani elimizin kolumuzun bağlı olduğu bir sistem  ile yönetiliyoruz., artık değişmesi ve yeni dünya düzenine uyumlu olan Başkanlık sistemine geçmemiz lazım.

  YENİ SİSTEM NEDEN DESTEKLENMELİDİR?

Yeni sistemi  Yeni, Büyük, Güçlü Türkiye için desteklemeliyiz. Yeni sisteme geçtiğimizde Türkiye çok büyük ataklara geçecektir. Yakın süreçte  Hollanda ve Almanyanın yaptıklarını gördük anlaşılıyor ki  dışarıda çok büyük düşmanlarımız var. Bugün birlik olma günüdür.14 yılda çok güzel işler yapıldı. Savunma Sanayisinde çok güzel ataklar yaptık ve Dünya bizi takip etmeye başladı. Şimdi kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz üretmeye ve dışarıya satmaya başladık. Bizim yaptığımız silahları dünya bize bakarak bizi taklit etmeye başladı. Türkiye’nin önü açılacak ve ekonomideki istikrarımız artacak. Ekonomide canlılık sağlayacağız, üreten bir Türkiye konumuna geleceğiz. İş adamları çok büyük ataklar yapıyor, Enerji Piyasasında büyük gelişmeler gösteriyor. Kendi elektriğini kendisi üreten bir enerji sistemine geçiyoruz. Yarın birgün devletimiz bunların hepsine destek olacak.  Gelecek zamanlarda devlet bankalara da el atacak ve bu faiz lobilerine dur diyecek. Bütün işletmeler banka kredileriyle iş yapıyorlar ve büyük faizler ödüyorlar. Bankalar en düşük faizle firmalara teklif  sunarsa, vatandaş daha çok yatırım yapacak ve üretimi arttıracaktır. Bu da  sistemin değişikliğinden geçiyor. Bunun için Yeni ve Güçlü bir Türkiye için, Mevcut Sistemin ülkemize verdiği zararları bir an önce önlemek için, Yürütmenin daha güçlü olduğu bir Türkiye için EVET demeliyiz.

MHP’NİN SÜRECE OLAN KATKISINI NASIL BULUYORSUNUZ/

Bizim insanların fikrine saygımız var. Devlet Bahçeli güzel bir duruş sergiledi ve devlet adamlığı gösterdi. Tabi MHP’nin içerisinde de Hayır çıkacaktır biz bu insanlara da saygı duymalıyız. 17 nisanda  daha yeni bir Türkiye’ye Merhaba diyeceğiz.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.